Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det er ikke over ennå

Roar Ljøkelsøy hoppet seg opp fra 18. til 2. plass - og rett inn i kampen om sammelagtseieren i hoppuka.Tommy nærmer seg

(Dagbladet.no): Etter et sensasjonelt hopp i andre omgang, endte Roar Ljøkelsøy på 2. plass i det første rennet i hoppuka.

- Jeg ble altfor ivrig i første omgang. Jeg mistet trykket i hoppet og blir hardt straffet med for mye bakvind, sa Roar til NRK om førstehoppet.

Men Roar bestemte seg allerede da han landet til en 18. plass etter første omgang, for å gi alt i den andre omgangen. Vår beste hopper ga ingen intervjuer i pausen, og gikk rett opp i tårnet for å forbedrede seg til andre omgang.

Omgangen han hoppet bakken i bånn og hoppet seg inn i kampen om sammenlagtseieren i hoppuka. For det så unektelig tungt ut etter flopphoppet i første.

Janne Ahonen lå nemlig hele 22,8 poeng foran Roar etter det første hoppet, men tidligere hoppsjef Jan Erik Aalbu var aldri i tvil om at Roar kunne greie det.

- «Bare å blæse det ut»

- Ikke avskriv Roar! Han er i kjempeform og det er sju hopp igjen i hoppuka, sa NRKs ekspert.

Og Roar viste nettopp dét i det andre hoppet. I et hopp som minte om Sigurd Pettersens bakkerekordhopp i fjor på 143 meter.

- Jeg var så skuffa som jeg aldri har vært etter første omgang. I andre var det bare «å blæse det ut», sa en gledesstrålende Roar Ljøkelssøy etter det fantastiske hoppet på 140 meter.

Og etter andrehoppet, ligger han nå bare 9,6 poeng bak vinner Janne Ahonen i hoppukesammendraget.

- Jeg fikk tatt inn så mye i andre omgang. Det er ikke over ennå, lover Roar Ljøkelsøy, som nå ser framover mot neste renn i Garmisch.

- Jeg hopper så bra på ski nå, så da gjør jeg det der og.

- Drittdag

Lars Bystøl var beste norske med 10. plass etter første omgang, men skuffet stort i andre. Lars slo av to meter til 120 meter, etter at juryen satte opp farten, og endte på en skuffende 17. plass.

- Jeg er misfornøyd med alt. Dette var en drittdag, sa en fortvilet Bystøl, før han gikk vekk fra intervjuet med NRK på sletta.

Nest beste norske etter Roar Ljøkelsøy ble hoppukedebutant Daniel Forfang. Forfang lå på en 11. plass etter første omgang, og fulgte fint opp i andre.

- Jeg er kjempefornøyd med 13. plassen. Jeg gjennomførte en god konkurranse etter skadeproblemene, og gjør mitt beste resultat noensinne, sier Forfang.

Og innrømmer at han ble inspirert av Roars kjempehopp, da han sto på toppen før det andre hoppet.

- Jeg ble veldig gira på toppen etter Roars kjempehopp.

STEINANSIKT: Janne Ahonen taklet presset og vant rennet i Oberstdorf. Ahonen har nå vunnet åtte av ni konkurranser denne sesongen.
UTBRENT: Sven Hannawald står og ser på rennet i Oberstdorf. Det er første gang Hannawald viser seg i en hoppbakke, etter at han la opp i vår på grunn av utbrenthet. Hannawald vant alle rennene i hoppuka for tre år siden, og er fortsatt vanvittig populær i Tyskland.
GLADGUTT: Roar Ljøkelsøy med trofeet for annenplassen. Trønderen var suverent best i andre omgang.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media