- Det er ikke over ennå

Treneraspirant Solskjær har ikke gitt opp EM.

(Dagbladet.no): Han har allerede tatt fatt på trenerkarrieren med unggutta i Manchester United, men nå setter Ole Gunnar Solskjær seg på skolebenken her hjemme for å ta det nødvendige C-trenerkurset.

- Jeg føler meg som en skolegutt, men det kommer til å bli lærerikt. Alle sier C-kurset er veldig, veldig bra, så jeg gleder meg, sier Solskjær til NRK.

- Det er noe annet å være på den andre siden av streken, men jeg tror jeg har lyst til å bli trener, sier den pensjonerte toppscoreren.Har ikke gitt opp EM

Tidligere denne måneden fikk Solskjær Kniksens hederspris under årets Fotballgalla, og ble grundig gratulert av landslagssjef Åge Hareide.

Men på spørsmål om det frister Solskjær selv å ta Norge til et sluttspill som trener, er han klar:

- Den jobben der har Åge kontroll på.

Og Solskjær har faktisk fortsatt troen på at det er muligheter for norsk EM-spill allerede i sommer.

- Det er ikke over ennå, Tyrkia skal jo slå Bosnia. «Stay in the race» var noe vi lærte i United, og det er fortsatt sjanser, ja, sier Solskjær.

MENTOR: Ole Gunnar Solskjær har fått gode råd av Alex Ferguson, men å etterfølge skotten har han ikke tenkt på ennå. Foto: PAUL ELLIS/AFP/SCANPIX
MENTOR: Ole Gunnar Solskjær har fått gode råd av Alex Ferguson, men å etterfølge skotten har han ikke tenkt på ennå. Foto: PAUL ELLIS/AFP/SCANPIX Vis mer

Ga råd til Sir Alex

Før Manchester Uniteds mesterligaoppgjør mot Dynamo Kiev i høst var Solskjær med på trening og ga råd til Alex Ferguson, men å etterfølge Sir Alex som sjef i United har han foreløpig ingen planer om.

- Jeg har ikke satt meg ned og tenkt at jeg skal ta den og den klubben innen da og da, men jeg vil se om jeg trives med rollen. Og så langt i Manchester trives jeg veldig bra, sier den nyutnevnte ridderen.

- Det er ikke over ennå
TROR PÅ ÅGE: Ole Gunnar Solskjær ble gratulert av Åge Hareide da han fikk hederspris på Fotballgallaen. Solskjær mener Norge ikke skal glemme EM ennå.