TRENGER SPILLETID: Morten Gamst Pedersen (t.v.) er tilbake i landslagsvarmen, men sliter med spilletid i Tyrkia. Her sammen med Brede Hangeland, som står over kveldens trening, men regner med å være spilleklar på onsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
TRENGER SPILLETID: Morten Gamst Pedersen (t.v.) er tilbake i landslagsvarmen, men sliter med spilletid i Tyrkia. Her sammen med Brede Hangeland, som står over kveldens trening, men regner med å være spilleklar på onsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB ScanpixVis mer

- Det er ikke pengene som er førsteprioritet. Jeg vil spille fotball

Gamsten avviser ikke RBK eller Molde.

PRAHA (Dagbladet): Morten Gamst Pedersen ble før helga meldt så godt som klar for Rosenborg.

Det viste seg imidlertid at saken kanskje ikke var fullt så biff som den ble servert som i første omgang.

Både Gamsten selv og agent Rune Hauge har avvist at kontrakten med tyrkiske Karabükspor er opphevet, slik det ble hevdet.

Men det 32-åringen kan bekrefte, er at Hauge er i dialog med tyrkerne om en løsning - mens han selv er i Praha med landslaget.

- Jeg har lyst til å spille fotball, det er det som er det viktige. Det er jo det dialogen går på. Så får man se hva tilbakemeldingen derfra blir, og ta det derfra, sier Gamst.

Benekter ikke Molde Det er en rekke klubber som er interessert dersom løsningen på situasjonen - altså at han ikke får spille fotball i Tyrkia - blir et klubbskifte.

Da Dagbladet i dag konfronterte han med at Molde skal være interesserte i tillegg til allerede kjente RBK, la han bare til at det også er «flere klubber i Skandinavia» som har meldt sin interesse.

Og når Rune Hauge er i dialog med den tyrkiske klubben, handler det selvsagt mye om penger. Samtidig avviser Gamst at dette er det viktigste for ham nå.

- Det er ikke pengene som er førsteprioritet, det er fotballen. Jeg vil være med på landslaget, jeg vil spille fotball. Jeg er tross alt fotballspiller, sier han.

Ros fra Høgmo Etter at han fikk en ny sjanse på landslaget sist høst, har det blitt en viktig motivasjonsfaktor for ham å holde på plassen i Per-Mathias Høgmos mannskap.

Høgmo ble også spurt om Gamst Pedersens situasjon under ettermiddagens pressekonferanse i Praha.

- Fakta med Morten er at han har gjort to gode samlinger. Han gjorde en god jobb i innhoppet mot Danmark, han var en av våre beste spillere hjemme mot Skottland. Jeg synes også han gjorde en god treningssamling i Abu Dhabi. Så for ham handler det om å få spilt fotball. Enten det er der han er, eller i en annen klubb, sier landslagssjefen.

• Norge spiller privatkamp mot Tsjekkia onsdag kveld.