Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det er ikke rakettforskning å spille slik på Etihad

Ikke alle er like imponert over José Mourinhos taktiske triumf.

IKKE IMPONERT: Michael Owen mener det ikke var noen taktisk triumf av José Mourinho å ta tre poeng på Etihad. Michael Owen har selv scoret vinnermålet mot Manchester City da han scoret på overtid mot rivalene som United-spiller september 2009. Foto:AP Photo/Jon Super/NTB Scanpix
IKKE IMPONERT: Michael Owen mener det ikke var noen taktisk triumf av José Mourinho å ta tre poeng på Etihad. Michael Owen har selv scoret vinnermålet mot Manchester City da han scoret på overtid mot rivalene som United-spiller september 2009. Foto:AP Photo/Jon Super/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Chelsea-manager José Mourinho fikk mye skryt etter at laget hans klarte å temme den offensive kraften til Manchester City i deres egen lekestue Etihad i går. De lyseblå hadde scoret nesten fire mål i snitt på hjemmebane denne sesongen, men mot Chelsea hadde de ikke engang fire skudd på mål.

Mourinho kunne derfor smile hele veien til London etter den taktiske triumfen som ga klubben tre veldig viktige poeng i gullkampen.

Men det var ikke alle som var like imponert over den bragden.

Michael Owen har som kjent spilt for klubber som Liverpool og Manchester United, og engelskmannen fulgte toppkampen i går. Han var ikke like imponert over måten Chelsea-spillerne kneblet Manuel Pellegrinis mannskap.

- Mourinho verdensklasse? Vi visste alle hvordan de (Manchester City journ.anm.) ville stille opp laget. Det er ikke rakettforskning å gå til City og spille slik, skrev han på Twitter etter kampen.

Feil formasjon Den tidligere landslagsspilleren mener at City skulle vært uslåelige. Han kaller klubben den beste i ligaen, men mener Pellegrini feilet da han spilte med en 4-4-2-formasjon.

- Du kan utspille 95 prosent av lagene ved å spille slik fordi de fleste er gjennomsnittlige, men hva skjer når Chelsea eller Bayern München kommer til byen? skriver han videre, før han påpeker hva de skulle gjort for å vinne kampen.

- Hvi City hadde beholdt Dzeko på benken og spilt med en ekstra midtbanespiller ville de ikke tapt kampen. Uten tvil, skriver Owen.

Fikk støtte Etterpå fikk han medhold av fotballegenden Gary Lineker.

- Jeg er fullstendig enig med Michael Owens syn på 4-4-2 her i kveld. Mot de beste lagene kan du ikke være i mindretall midt på banen, skrev han på Twitter-profilen sin.

John Terry sa etter storkampen at Chelsea hadde brukt et par dager på å jobbe med styrkene og svakhetene deres, og at det var «typisk José Mourinho».

Mourinho gir på sin side Chelsea-massør Billy McCulloch mye av æren for at spillerne var på tå hev kampen gjennom.

Det var forøvrig første gang på 61 hjemmekamper i ligaen at City gikk målløse av banen. Rekorden har Manchester United med 66 hjemmekamper uten tap.

Hva mener dere? Var det en taktisk triumf av Mourinho? Diskuter i kommentarfeltet.

Hele Norges coronakart