Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det er ikke så lenge siden herrelaget i Norge fikk pepper fordi det bare var Petter Northug

Johnsrud Sundby om det interne oppgjøret med treningskulturen.

ENDRET ALT: Martin Johnsrurud Sundby mener treningskulturen og mentaliteten de har endret de siste fem årene har gitt Norge som lag det enorme forspranget de har på de andre nasjonene. Foto: Gian Ehrenzeller/Keystone via AP/ NTB Scanpix
ENDRET ALT: Martin Johnsrurud Sundby mener treningskulturen og mentaliteten de har endret de siste fem årene har gitt Norge som lag det enorme forspranget de har på de andre nasjonene. Foto: Gian Ehrenzeller/Keystone via AP/ NTB Scanpix Vis mer

DAVOS (Dagbladet): Det har blitt snakket om den norske dominansen til det kjedsommelige så langt denne sesongen, og hvordan altkommer til å jevne seg ut fram mot Tour de Ski-starten 1. januar. 

Til tross for en fransk pallplass i Davos i dag, er det likevel mye som tyder på at den norske langrennsdominansen erkommet for å bli ut denne sesongen.

I såkalt mellomhøyde i Davos, der flere nordmenn tradisjonelt har hatt problemer med å prestere, ble det tidligere i dag femdobbletnorsk på damesida, mens gutta fulgte opp med seks løpere blant de ni beste.

- For oss som er på laget er det en gåsehudfølelse, sier Sjur Røthe, nummer fire i dag, til Dagbladet. 

Beinhardt
Martin Johnsrud Sundby vant, nær sagt som vanlig i verdenscupsammenheng, med over tjue sekunder ned til franske MauriceManificat. 

Manificat er alltid på pallen når han går tremil i Davos, og var også mannen de norske gutta hadde pekt ut som den tøffeste karen åslå på forhånd. For selv om det ble tjue sekunder mellom Sundby og Manificat til slutt, ble det så langt i år den tøffeste seierenSundby har tatt. 

- Dette var ingen walk in the park, det kan jeg skrive under på. Jeg skulle helst gått og cruiset der og hatt full kontroll, mendet har jeg ikke. Det var et tøft løp og Maurice hadde taket på meg der. Jeg var helt gåen på slutten, men jeg fikk heldigvisbra hjelp av Petter og Sjur de to siste rundene her. Da fikk jeg opp farta litt, sier den suverene verdenscuplederen tilDagbladet.

Og selv om det nok en gang stort sett var rødt, hvitt og blått på resultatlista, tror Sundby de andre nasjonene nå begynner å røre påseg. 

- Jeg tror vi får et lite skremmeskudd her. Maurice viser hva han er god for i skøyting, og Dario er nok sugen på å vise at hannærmer seg Tour de Ski-form. Det begynner å haste for de fleste, og vi setter standarden, og det syns vi er sinnssykt moro, så fårde andre bare prøve å jage oss egentlig, sier Johnsrud Sundby. 

Forsprang
Likevel er han klar på at den jobben de norske gutta har gjort de siste årene er det som nå begynner å synes på resultatlistene. 

- Det er ikke så lenge siden herrelaget i Norge fikk pepper fordi det bare var Petter Northug og alle andre var såpass langt bak. Vi måtte gjøre noe med vår treningskultur og mentaliteten vi hadde internt i laget rundt 2010/11-perioden. Etter det har vi løfta oss sakte men sikkert, det har ikke skjedd i et jafs det heller, men som lag har vi løfta oss litt for hver sesong, sier han, og med det signaliserer han at flere av de andre langrennsnasjonene har en langsiktig jobb foran seg for å utlikne den norske dominansen.

- Det er mentalitet og treningskultur det går på, og der ser det ikke ut som om de andre lagene er riktig ennå. Der har vi et forsprang.

503 Service Unavailable
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media