VIDEOHILSEN: Mens Carl-Erik Torps videohilsen fra sykesenga på Haukeland Universitetssykehus ble spilt av på storskjermene, begynte en del av de tilreisende Vålerenga-supporterne å synge for full hals. Foto: Marit Hommedal / Scanpix
VIDEOHILSEN: Mens Carl-Erik Torps videohilsen fra sykesenga på Haukeland Universitetssykehus ble spilt av på storskjermene, begynte en del av de tilreisende Vålerenga-supporterne å synge for full hals. Foto: Marit Hommedal / ScanpixVis mer

- Det er ikke så lett å snakke med media med to i promille

Klanen kommer ikke til å fjerne talsmannen til tross for NFFs oppfordring.

(Dagbladet): • Brann - Vålerenga 1-4

«Flaut. Pinlig. Skammelig. Tar det som en selvfølge at Klanen avskilter sin talsmann umiddelbart.»

Det skrev NFFs informasjonssjef Svein Graff på Twitter søndag kveld etter Klanen-talsmann Svein Erik Bakkes uttalelser til Dagbladet i går kveld etter at VIF-supporterne saboterte hjerteopererte Carl-Erik Torps videohilsen til publikumet på Brann Stadion i går.

- Er du talsmann for en av Norges største supporterklubber, så må du ta konsekvensene av det, også på kamp, og spesielt når du uttaler deg til media. Når du bommer til de grader som han gjorde, bør du kanskje stille deg spørsmålet om du bør tre av, og la noen andre ta en slik rolle, sier han til VG Nett.

Klanens andre talsmann, Christian Kjellsen, beklaget etter kampen sin kollegas uttalelser, men sier til VG Nett i dag tidlig at de ikke vil følge Svein Graffs oppfordring om å avskilte talsmannen.

- Nei, det gjør vi ikke. Jeg kjenner han så godt og vet at dette var en skivebom i seiersrus. Nå har han lært, sier han til nettstedet.

- Langt under Graffs verdighet Til Dagbladet sier Kjellsen at han mener utspillet fra Graff er lavmål, og at Bakke trolig ikke vil bli fratatt sine verv i Klanen.

- Det synes jeg var langt under Svein Graff sin verdighet. Vi tar oss av dette her, og setter det på kontoen for idioti. Det er ikke så lett å snakke med media med to i promille, sier Kjellsen og ler.

- Vil Bakke bli fratatt sine verv som talsmann?

- Nei, jeg tror ikke det. Det er uansett ikke jeg som bestemmer det, det blir i såfall bestemt på årsmøtet, sier Kjellsen.

SABOTERTE: Klanen begynte å synge for full hals da Carl-Erik Torps videohilsen ble vist på storskjermen på Brann-stadion. Her fra en tidligere kamp.
Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX
SABOTERTE: Klanen begynte å synge for full hals da Carl-Erik Torps videohilsen ble vist på storskjermen på Brann-stadion. Her fra en tidligere kamp. Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX Vis mer

Bakke har vært talsmann for Klanen i et halvt års tid.

- Det måtte komme, alle har gjort feil. Men det er klart at han tråkka virkelig i søla i går.

- Er ikke i Bergen for å høre på Torp Vålerenga-supporterne saboterte Carl-Erik Torps videohilsen til publikum på Brann-stadion før kampen i går, og det var i pausen av kampen at Svein Erik Bakke kom med følgende uttalelse:

- Jeg tror ikke vi ville gått inn for å holde kjeft uansett, det blir unaturlig. Om noen er døde skal vi selvsagt holde kjeft i et minutt før kampen, men det er blitt litt for mange markeringer etter hvert. Skal vi ha en markering når det er en unge som blir født med Downs syndrom også?

- Jeg er ikke i Bergen for å høre på Torp. Han er en fyr jeg ikke visste hvem var før han segnet om. Jeg drar til Bergen for å støtte laget mitt. Om noen er døde skal vi respektere det, men en videosnutt etter dette blir litt mye, sa Bakke.

Uttalelsene skapte sterke reaksjoner, og Vålerengas spillere og ledere tok sterk avstand fra Bakkes uttalelser.

- Det er veldig leit, og det synes ikke vi noe om, sa Martin Andresen til Dagbladet.

- Jeg merker at jeg blir forbannet når jeg sitter her. Vi spillerne overleverte en liten markering til Brann og til Carl-Erik Torp i dag, hvor vi ønsket god bedring, og vi synes jo han er en kollega, som vi respekterer høyt. Så kommer dette her, sa Freddy dos Santos i TV2-programmet «Fotballkveld» etter 4-1-seieren.

- VELDIG LEIT: Martin Andresen tok avstand fra Klanen-talsmannens uttalelser etter kampen. Foto: Marit Hommedal / Scanpix
- VELDIG LEIT: Martin Andresen tok avstand fra Klanen-talsmannens uttalelser etter kampen. Foto: Marit Hommedal / Scanpix Vis mer