MØTER TSJEKKIA I KVELD: Mohammed Abdellaoue  (t.v.) og Per Ciljan Skjelbred under gårsdagens trening på Eden Arena i Praha. Norge møter Tsjekkia i treningskamp i kveld klokka 18.30. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
MØTER TSJEKKIA I KVELD: Mohammed Abdellaoue (t.v.) og Per Ciljan Skjelbred under gårsdagens trening på Eden Arena i Praha. Norge møter Tsjekkia i treningskamp i kveld klokka 18.30. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB ScanpixVis mer

- Det er ikke så mange kasteballer nå. Vi er ikke der, at vi kan prate sånn

Moa om Norges motstandere.

PRAHA (Dagbladet): I kveld spiller Norge årets første a-landskamp i fotball med fullt mannskap. Motstander er Tsjekkia på Eden Aréna, hjemmebanen til Slavia Praha.

- Det blir en kul kamp mot en bra motstander med masse bra spillere. Det er god matchning for oss i den tredje siste kampen før alvoret starter. Vi må bruke den godt, sier Mohammed «Moa» Abdellaoue til Dagbladet.

Det skal sies at Per-Mathias Høgmo tidligere i uka antydet at det også blir en treningskamp mot en god motstander i september før alvoret starter med åpningskamp mot Italia i EM-kvaliken. Men av foreløpig terminfestede kamper er det kveldens møte med Tsjekkia, bortekamp mot Frankrike 27. mai og hjemme mot Russland fire dager seinere.

- Det er sånn vi blir bedre, av å møte antatt bedre lag. Og å bli bedre, det trenger vi, fastslår Moa.

- Ingen kasteballer Siden Høgmo overtok etter Drillo i høst, har det kun blitt én seier, mot Moldova i Abu Dhabi 15. januar. Men Moa er, i likhet med landslagssjefen, ikke så opptatt av seirer i treningskamper. Det er bedre å møte god motstand.

- Seirer hjelper alltid, og vi skal vinne kamper, men vi lærer mer av å møte disse lagene her. Det er mer attraktivt å møte Tsjekkia, Frankrike og Russland ...

Moa leter etter fortsettelsen på setningen.

- ... enn å få lette seirer mot kasteballer? foreslår Dagbladet.

- Det er ikke så mange som er kasteballer nå, for å være helt ærlig. Vi er ikke der, at vi kan begynne å prate sånn. Men jeg vil heller møte disse gode lagene.

Ble benket igjen Da Dagbladet snakket med Moa foran gårsdagens trening, følte han seg i OK form etter et par dager med magetrøbbel. Høgmo hevdet sjukdommen var grunnen til at Moa ble plassert på benken i Stuttgart i helga etter stort sett å ha vært fast på laget siden vinterpausen, men det stemmer ikke, sier Abdellaoue selv.

- Nei, det var ikke derfor.

- Hvorfor var du satt ut da?

- Nei, sånn er livet bare. Noen ganger spiller du, andre ganger ikke. Da gjelder det å være på når du får sjansen, sier spissen.

- Kjip periode Han har hatt en sesong med mye mindre førstelagsspill enn han gjerne skulle ønsket seg.

- Det første halvåret var jeg mer eller mindre på benken. Det er klart det var en kjip periode, men sånn er fotballen. Det går opp og ned, og jeg er sterk mentalt, så det takler jeg. Jeg er tålmodig og venter på sjansene. Man kan bli frustrert til tider. Men det viktigste er hva jeg gjør på treningsfeltet. Du kan legge deg ned og bare slappe av, eller gi gass og være i form. For plutselig snur det.

For Moa snudde det rundt nyttår, da den tyske serien tar noen ukers pause.

- Oppkjøringa var bra, jeg følte meg pigg. Jeg trente godt i pausen og fikk tillit etter det. Vi hadde et par uker ferie der jeg fikk koblet av og ladet batteriene. Så var vi på en treningsleir som gikk bra for min del og hvor jeg fikk vist meg fram, sier 28-åringen fra Oslo.

Mot kompisene lørdag Sesonginnspurten i Bundesliga kan bli en grøsser. Stuttgart er ett av tre lag med 19 poeng nederst på tabellen. Bare ett lag har færre, Eintracht Braunschweig med fetteren Omar Elabdellaoui og spisskollega på landslaget, Håvard Nielsen. Lørdag møtes nettopp disse to lagene.

- Det blir morsomt, men vi trenger de tre poengene på lik linje med dem. Så vennskapet blir fort glemt når kampen er i gang, advarer Moa. 

Men selv om de tre er samlet på landslaget denne uka, har ikke den psykologiske krigføringen fram mot bunnkampen på lørdag tatt helt av ennå.

- Det er stille og rolig foreløpig. Vi får ta det etter kampen, vente til fredag kveld, smiler Moa.

• Norge møter Tsjekkia klokka 18.30 i kveld.

- KJIP PERIODE: Moa satt stort sett på benken det meste av høstsesongen. Men tålmodigheten betalte seg, og siden nyttår har han stort sett spilt fast fram til sist helg. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
- KJIP PERIODE: Moa satt stort sett på benken det meste av høstsesongen. Men tålmodigheten betalte seg, og siden nyttår har han stort sett spilt fast fram til sist helg. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix Vis mer