- Det er ikke så verst at rekorden har stått i 30 år

Mona Evjen (57) er ikke skuffet over at Ezinne Okparaebo (24) slettet norgesrekorden hennes.

IKKE SKUFFET: Mona Evjen regnet med at rekorden ville ryke i nærmeste fremtid. Foto: Henrik Laurvik og Cornelius Poppe/NTB Scanpix
IKKE SKUFFET: Mona Evjen regnet med at rekorden ville ryke i nærmeste fremtid. Foto: Henrik Laurvik og Cornelius Poppe/NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): I går slettet Ezinne Okparaebo den snaut 30 år gamle norgesrekorden til Mona Evjen da hun løp i mål på tiden 23,30 under 200 meteren på Hyundai Grand Prix Florø. Den tidligere norgesrekorden 23,31 satte Mona Evjen i 1982.

- Jeg fulgte ikke løpet selv i går, men det har haglet inn med meldinger. Det kom ikke som noen overraskelse at rekorden røk nå, jeg regnet med hun skulle klare det så bra som hun har gjort det på 100 meter. Det gjelder å ha klaff med vindforhold på 200 meter, så går det også, sier Evjen til Dagbladet.

Mona Evjen var Norges desidert beste kvinnelige sprinter i mange år, og dominerte på 100 og 200 meter. Hun mener det var på tide at rekorden endelig ble slettet.

- Ja, det er ikke så verst at den har stått i 30 år. Det er en del utøvere som har vært i nærheten opp gjennom tidene, sier Evjen.

- Er du litt skuffet?

TO NORGESREKORDER PÅ SAMME DAG: Ezinne Okparaebo forbedret også sin norgesrekord på 100 meter.
Foto: Alf Vidar Snæland / NTB Scanpix
TO NORGESREKORDER PÅ SAMME DAG: Ezinne Okparaebo forbedret også sin norgesrekord på 100 meter. Foto: Alf Vidar Snæland / NTB Scanpix Vis mer

- Nei, jeg er ikke skuffet. Det er litt vemodig med tanke på at den har stått så lenge, men nå er det historie, sier Evjen.

Ville ryke når som helst Mona Evjen har lenge trodd at rekorden ville ryke når som helst. Hun går utifra at Ezinne Okparaebo kan forbedre rekorden ytterligere i fremtiden.

- Ja, jeg har jo sett på Ezinne. Jeg følger ikke med noe voldsomt, men det er en kjempeprestasjon det hun gjør, særlig på 100 meter, sier Evjen.

Som sprinter vant Evjen hele 43 norgesmesterskap, og den gamle norgesrekorden på 200 meter satt hun 22. august 1982 under en landskamp i Steinkjer. Først som 18-åring begynte hun å trene seriøst, og året etterpå tok hun sitt første NM. I en alder av 57 blir det ikke så mye friidrett lenger.

- Det hender jeg tar meg en joggetur, men det er mer gåturer og sykling det går på nå, sier Evjen.