Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det er ikke tilfeldig at det er Berre

Imponert Andresen etter seier over Aafk.

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Vålerenga - Aalesund FK 1-0.

Manager, spiller og kaptein Martin Andresen legger seg nok med et smil om munnen i kveld.

Vålerenga sikret seg tre poeng i serieåpninga etter at Morten Berre gjorde kampens eneste mål kvarteret før slutt og sørget for en fullt fortjent hjemmeseier mot Aalesund.

- Det er ikke tilfeldig at det er han, og det er et typisk Berre-mål, sier VIF-sjef Martin Andresen til TV 2 etter kampen.

For selv om Vålerenga nesten konstant har vært på jakt etter spiss de siste årene, er det Morten Berre som fortsetter å levere scoringene.

Men sjansene var mange, og det burde blitt flere mål på hjemmelaget.

- Vi kan ikke være betenkte når vi skaper så mye, målene vil komme, sier Andresen.

For Aalesund fortsetter en svak bortestatistikk.

TYPISK BERRE: Vålerenga handler og handler, men igjen er det Morten Berre som til slutt setter inn scoringenen for Oslo-klubben. Foto: EIRIK HELLAND URKE/DAGBLADET.NO
TYPISK BERRE: Vålerenga handler og handler, men igjen er det Morten Berre som til slutt setter inn scoringenen for Oslo-klubben. Foto: EIRIK HELLAND URKE/DAGBLADET.NO Vis mer

- Vi taper mot et bedre lag i dag. Men det 25 kamper igjen, tolv av dem er borte, så vi kan komme tilbake og endre dette, sier Aalesund-trener Søren Åkeby.

Fyrverkeri-start

Det har ikke manglet på skeptikere på Martin Andresens mange roller og Vålerengas manglende resultater i vinter. Til alle dere som er glad i de blå fra Oslo øst: det ser ut til at dere kan ta det helt med ro.

For det var et fyrverkeri av et hjemmelag vi fikk se i første omgang.

En i siste liten-friskmeldt Martin Andresen virket overraskende pigg og var nær en drømmedebut av de sjeldne allerede etter fem minutter.

Kapteinen avanserte inn på Aafks halvdel og klinte til med høyrebeinet. Ballen gikk som et prosjektil i retning krysset, men Adin Brown fikk i all sin lengde slått til hjørnespark.

Og sånn fortsatte det på Ullevaal.

Med enveiskjøring mot Adin Brown.

image: - Det er ikke tilfeldig at det er Berre

Store muligheter

Kristofer Hæstad og Lars Iver Strand kombinerte ofte fint på midtbanen og begge kom til gode scoringsmuligheter tidlig i kampen.

Det gjorde også Bengt Sæternes.

Halvveis i omgangen var veteranspissen en halvmeter unna å sende hjemmelaget i føringen. Allan Jepsen la fint inn etter det siste i rekka av mange glimrende Vålerenga-angrep. Sæternes løp seg fint fri på første stolpe, men fikk ikke presset flikken under tverliggeren.

Fem minutter før pause kom tanksenteren enda nærmere.

Igjen kom Allan Jepsen seg fint fri på venstresida og fikk slått hardt inn foran mål. Og igjen manglet Sæternes et skonummer på å sende hjemmelaget i ledelsen og Ulleval til himmels; 33-åringen kastet seg frem, men var akkurat for seint ute til å skli ballen i mål.

Måtte vente på scoring

Det var liten tvil om hvem som var det beste laget de første førtifem minuttene, men mål måtte fotballhungrige tilskuere fortsatt vente på.

Og det så lenge ut til å bli nok en kveld på Ullevaal hvor Vålerenga har ballen mye og dominerer banespillet, men ikke klarer å finne nettet.

Etter hvert kjempet også Aafk seg mer inn i kampen. Rytme-setteren Martin Andresen så ut til å bli sliten, Bengt Sæternes sleit med å holde tak i ballen og bevegelsene manglet plutselig i hjemmelagets angrepsspill.

Så dukket altså Morten Berre opp.

Spissen var først på et langt oppspill og vendte fint opp rett innenfor 16-meterstreken. Fra 12 meter pirket han ballen bort i langhjørnet under beinet på Gudmundsson og utagbart for en Adin Brown som sto på feil fot.

- Berre er en luring. Han jobber hardt og får lønn for strevet, sier trener Tor Ole Skullerud til TV 2.

Snytt for straffe?

Resten av kampen handlet om å sikre inn til tre poeng for Martin Andresens Vålerenga, men bortelaget fra Sunnmøre kunne fort ha stjålet med seg poeng fra Oslo da Enar Jäager gikk overende i feltet i sluttsekundene.

TV-reprisene viste at Daniel Fredheim Holm holdt Aafk-spilleren godt i trøya, og de oransje ropte høyt på straffe.

- Jeg synes det er vanskelig å se. Det så klarere ut fra benken, men jeg vil ikke kommentere det mer, sier Aafk-trener Søren Åkeby når TV 2 viser ham reprisebildene.

Martin Andresen er klarere i sin tale:

- Nei, det der får du ikke straffe på asså.

Og det ble det heller ikke noe av.

Tippeligaen er i gang og Martin Andresens Vålerenga har fått en drømmestart med tre poeng og tabelltopp.

- Det er alltid engasjement og trøkk i denne klubben, men det lever vi godt med, sier sjefen med så mye av ansvaret.

NB: Før kampen ble den avdøde Vålerenga-lederen Bjørn Olsen minnet og det ble holdt ett minutts stillhet i respekt for de savnede etter ras-ulykken i Ålesund.

TØFT: Det tok sin tid før målet kom på Ullevaal.
ENDELIG VÅR: VIF-klanen viser at de har gledet seg til dette.
STILLE ÅPNING: Kampen på Ullevaal ble åpnet med en stille markering for de savnede etter raset i Aalesund, og til minne for VIFs tidligere mediesjef Bjørn Olsen.
TETT ÅPNING: Martin Andresen får seg en smell i åpningsminuttene.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media