Russiske stjerner utestengt fra vinter-OL 2018

Det er ikke troverdig at de ødelegger vinter-OL for denne russeren

IOC fortsetter å ødelegge for seg selv.

FRAMSTÅR IKKE RETTFERDIG: Foreløpig har vi ingen grunn til å tro at Sergej Ustjugov er utestengt fra OL på et riktig grunnlag. FOTO: Terje Pedersen/NTB Scanpix
FRAMSTÅR IKKE RETTFERDIG: Foreløpig har vi ingen grunn til å tro at Sergej Ustjugov er utestengt fra OL på et riktig grunnlag. FOTO: Terje Pedersen/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DEN sensasjonelle utestengelsen av Russlands største skistjerne Sergej Ustjugov kan bli sett på som en helomvending fra ledelsen i den internasjonale olympiske komite (IOC). Plutselig var ikke utestengelsen av Russland som nasjon et avtalt politisk spill mellom Vladimir Putin og IOC-president Thomas Bach likevel. Avgjørelsen får direkte konsekvenser idet lekene begynner om vel to uker.

Men så enkelt er det ikke. Så lenge betingelsene for å være med i OL forblir ukjente, hjelper det ikke mye at IOCs spesialoppnevnte kontrollkomite for Pyeongchang 2018 stopper et par av de største russiske stjernene.

Rettighetene til de som konkurrerer på ærlig vis, forblir like truet.

FOR hvordan skal vi alle kunne ha noen mening om hva som er ærlig og hva som er juks om ikke selve bevisvurderingen er åpen? Praksisen med lukket rett i Idrettens Voldgiftsdomstol (CAS) er med rette blitt kritisert for sine stengte dører. Men CAS-dommernes avgjørelser er likevel til å ettergå i de åpne skriftelige dommene.

Det er et minstekrav når det gjelder å gi troverdighet til beslutningen om å stryke Sergej Ustjugov fra påmeldingslista til OL. Men det blir neppe innfridd. For IOC opererer med en helt annen rettsforståelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer