Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det er ikke tvil om at han er på hell som spiller

Derfor mener Liverpool-redaktøren det er greit at Gerrard gir seg.

BLANDA FØLELSER: At Steven Gerrard gir seg i Liverpool skaper blanda følelser hos Liverpool-redaktøren Torbjørn Flatin. Foto: AP Photo / Rui Vieira / NTB Scanpix
BLANDA FØLELSER: At Steven Gerrard gir seg i Liverpool skaper blanda følelser hos Liverpool-redaktøren Torbjørn Flatin. Foto: AP Photo / Rui Vieira / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Steven Gerrard gir seg i Liverpool etter sesongen.

Nyheten om at 34-åringen skal ha gitt klubbledelsen beskjed om at han ser seg om etter en ny klubb, sprakk i går kveld.

Trolig vil Gerrard prøve seg på andre siden av Atlanterhavet - og skal i respekt for Liverpool ikke ønske å gå til en annen engelsk klubb.

- Greit tidspunkt Det at kapteinen gir seg etter sesongen, er helt greit, mener redaktør i liverpool.no, Torbjørn Flatin.

- Jeg har litt blanda følelser. Jeg føler, for å være ærlig, at det er et greit tidspunkt å gi seg på, alt tar slutt en gang. Det kan være en ålreit løsning å gjøre det nå, sier Flatin til Dagbladet.

Siden veteranen nå trenger nå mer pause mellom kampene for å prestere, er tidspunktet greit, mener Flatin.

- Det er ikke tvil om at han er på hell som spiller. Per i dag forsvarer han å ha en plass på laget, men det er av og til litt trist å se at en så fantastisk spiller ikke greier å prestere slik han helt sikkert selv ønsker, sier Flatin - som mener det ikke hadde vært riktig om at Gerrard hadde blitt noen sesonger til og hadde fått spilletid på grunn av navnet.

- Trolig det beste Også de engelske avisene deler de Flatins mening.

- Det er trolig beste for alle i Liverpool at han heller huskes for hva han var, enn å få framtida svertet av usikkerheten, skriver engelske Guardian.

Redaktøren i liverpool.no tror verken forholdet til manager Brendan Rodgers eller supporterne har vært avgjørende når 34-åringen har bestemt seg for å gi seg i klubben.

- Steven Gerrard er en fornuftig mann og har vært i fotballen lenge. Det at han nå har kommet i en situasjon hvor han får mindre spilletid og må ha mer pause i mellom, det tror jeg han ser sjøl. Jeg tror det helt og holdent er hans egen avgjørelse, som heller ikke har noe med penger å gjøre, sier Flatin.

- Samtidig er det spesielt, for jeg mener med hånda på hjertet at det er den beste spilleren Liverpool har hatt, legger han til.

Gullet som glapp TV 2-kommentator Øyvind Alsaker mener at 34-åringen fikk seg en mental nedtur i vår og i sommer - som nå fører til at han ønsker nye utfordringer. I april snublet Gerrard i kampen mot Chelsea - noe som førte til at ligagullet glapp for Liverpool.

- Det som skjedde da han mista ligagullet i vår og dro rett til VM og ble ydmyka der, og så kom tilbake til England og ble håna på hver eneste stadion for gullet som glapp - det tror jeg har vært med her og fått han til å tenke at det hadde vært greit med litt sol og sommer i California og en ny start, sier Alsaker til Dagbladet.

- Han har ikke vært så god i høst, men det kan ligge på det mentale plan. En forandring vil kankjse vise at han har to gode år igjen. Det blir spennende å se om dette vil frigjøre noe energi hos han resten av sesongen, sier TV 2-kommentatoren.