Det er ikke uflaks at Arsenal er på vei ut av Champions League. De spiller som «Champions lik»

Morten P kommenterer.

OLYMPIAKOS HADDE TAPT tolv av tolv CL-kamper mot engelske lag. Bortestatistikken totalt var 5 seirer på 54 matcher. Men nå står de med seks etter å ha slått Arsenal i London.

Og det er ikke flaks en gang.

ARSENAL ER ET godt fotballag. Derom hersker ingen tvil. På sitt beste, som borte mot Leicester i Premier League sist lørdag (vant 5-2), er de faktisk helt fenomenale. Men i Champions League er det av en eller annen merkelig grunn som om Arsène Wengers mannskap spiller med tvangstrøye.

Som om Arsenal ikke tror det er mulig.

2-1 TAPET FOR Dynamo Zagreb, kroatene som kom seg til Champions Leagues play off og videre inn i turneringa fordi Molde bommet på to straffespark hjemme på Aker Stadion, var et sjokk for de fleste. 2-3 mot Olympiakos er en liten katastrofe. For selv om hjemmelaget fikk begge beina ut av senga til slutt, så var det ikke direkte ufortjent.

Og det gjør det enda verre for Arsenal.

ALLE VISSTE AT Arsenal-Olympiakos ville bli en engelsk tålmodighetsprøve mot etablert forsvar. Og det ble det. Ingen kunne tro at Arsenal skulle slippe inn to mål på cornere imot. Men det gjorde de. Og like mye som keeper David Ospina hadde totalansvaret for 1-2, en corner han mistet over streken, var Arsenals halvhjerta forsvarspill uten aggressivitet ansvarlig for det første (0-1).

Og da er det ikke lenger en mann som svikter under uheldige omstendigheter, hvilket i ettertid kan (bort)forklares med marginer.

Da er det mye verre enn som så.

FOR DU KAN ikke være av i en time om du skal vinne i Champions League. Du må være på fra avspark. Det lærte Arsenal i Zagreb. Mot Olympiakos hjemme på Emirates fikk de leksjon nummer to. Og plutselig er det ikke så sikkert at Arsenal tar andreplassen i gruppa bak Bayern Munchen - Dinamo Zagreb og Olympiakos har nemlig ikke møtt hverandre.

Mens Arsenal står igjen med to ganger Bayern Munchen før de møter de to lagene de allerede har tapt for.

OLYMPIAKOS VAR SJANSELØSE hjemme mot Bayern Munchen da tyskerne giret opp etter pause. Arsenal hadde ikke den vekselen selv om det ble et visst trøkk den siste halvtimen. Men gode redninger hører med i fotball - så også et norsk hode (Omar Elabdellaoui) på målstreken.

Et hode som ikke bare sto beleilig i veien.

Men som sitter på en kropp med gode internasjonale ferdigheter.