PÅ HÆLA: Vålerenga får en vanskelig oppgave med å ta seg videre til neste kvalikrunde etter 0-2 tap hjemmemot greske PAOK.Foto: Erlend Aas / Scanpix
PÅ HÆLA: Vålerenga får en vanskelig oppgave med å ta seg videre til neste kvalikrunde etter 0-2 tap hjemmemot greske PAOK.Foto: Erlend Aas / ScanpixVis mer

- Det er ikke umulig, men det blir veldig vanskelig

Vålerenga med tomålstap mot effektive grekere.

ULLEVAAL (Dagbladet): • Vålerenga - PAOK 0-2

Vålerenga har et vanskelig utgangspunkt når de reiser til Hellas neste uke. PAOK vant 2-0 på Ullevaal og sikret seg med det et komfortabelt utgangspunkt for returmøte.

- Det blir vanskelig nå, men det er ikke umulig. Det er fotball, alt kan skje. Vi har vunnet der nede før, minner Mohammed Fellah om overfor Dagbladet.

I 2009 vant Oslo-laget 1-0 på Toumba Stadion, men det var ikke nok til videre avansement.

- De er et godt lag, topp fire i Hellas, og viste det i dag. Vi var gode i banespillet i dag, men det stopper opp 20 meter fra mål, sier Martin Andresen.

VIF-treneren mener Vålerenga må bli mer kyniske.

- Det er noen ganger hvor vi kanskje burde sparke de ned og ta det gule kortet enn å la de løpe fremover. De gjorde det mot oss, men vi prøver alltid å ta ballen, sier Andresen.

Effektive Grekerne scoret to mål etter pause, det første etter svært svakt forsvarsspill av hjemmelaget.

Vierinha fikk ballen på midtbanen, og fikk gå helt upresset til kanten av Vålerengas sekstenmeter. Der plasserte han ballen enkelt til side for Lars Hirschfeld. På overtid fikk de sitt andre mål da Pablo Garcia hamret ballen i mål på et frispark.

Hjemmelaget skapte ikke mye etter hvilen, men unge Håvard Nilsen var nære da han driblet seg forbi to spillere og skjøt fra skrått hold. Desverre for hjemmelaget lå keeperen og ventet i hjørnet.

Hedret ofrene Dagens kamp var det første store idrettsarrangementet i Oslo etter det forferdelige angrepet fredag 22. juli.

Før kampen ble terrorofrene i Oslo og på Utøya hedret. Det ble holdt ett minutts stillhet før kampen, og ordfører Fabian Stang holdt en appell til de 3000 tilskuerne som møtte opp.

- Den morder som har prøvd å destruere vårt samfunn, som har stjålet mange av våre unge, flotte innbyggere, skal aldri klare å ta kontroll. Det er en tid for sorg, men det er også en tid for å gjøre samfunnet bedre og normalisere. Vi skal ta fotballen tilbake, og det gjør vi på vegne av de døde, sa ordføreren og fikk stor applaus.

PAOK-spillerne viste også sin respekt for terrorofrene med å legge roser foran Klanen før kampen.