OPTIMIST: Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen har planen klar for returmøtet med APOEL i Kypros i Champions League-kvalifiseringen. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
OPTIMIST: Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen har planen klar for returmøtet med APOEL i Kypros i Champions League-kvalifiseringen. Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer

Det er ikke varmen som vil avgjøre Rosenborgs Champions League-skjebne - det er bortemålsregelen

Det er ikke varmen på Kypros som opptar Kåre Ingebrigtsen mest. Det er bortemålet han er sikker på Rosenborg kommer til å score. 

NICOSIA (Dagbladet): -Det er litt uvant, sier Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen om de pluss 30 gradene klokka åtte om kvelden på Kypros.

- Det er litt varmere her enn i Trøndelag. Men det er bedre når sola er borte så det skal nok gå greit.

- Og det blir varmt for dem også.

Rosenborg hadde chartret flyet som tok Portugal fra Paris til Lisboa etter EM-triumfen i Frankrike og kom sånn sett meget standsmessig til Kypros. Det neste som skjedde var at de fikk varmen midt i trynet. Men den biten er ferdigsnakket nå - det blir den temperaturen det blir.

Og det må Rosenborg forholde seg til.

Kåre Ingebrigtsen håper APOEL kommer for å ta dem, gjerne med åtte mann dypt inne på Rosenborgs banehalvdel. Han vet nemlig at laget hans har bedre struktur og er mye bedre organisert enn det kypriotiske mesterlaget. Og det er når APOEL's tekniske ferdigheter og balltrilling ender opp i en endeløs rekke av pasninger RBK skal glefse som gjedda i sivet.

Og slå kontra.

- Det er vi gode på, sier Kåre Ingebrigtsen.

- Vi skal gjøre det her også.

APOEL's redusering på Lerkendal ødela et strålende resultatet og var en massiv nedtur for Rosenborg onsdag i forrige uke. Nå er den andreomgangen ute av systemet. Hvilket betyr at trønderne er der de skal være, offensive og sikre på egne ferdigheter. Og nærmest overbevist om at de kommer til å score.

- Det handler om det målet, sier Kåre Ingebrigtsen. - Og det scorer vi - vi scorer jo alltid borte, seneste to i Norrköping. Og derfor spiller det ingen (stor) rolle om APOEL tar ledelsen, eller for den sakens skyld scorer to.

- Når vi scorer ett, og det er jeg sikker på vi gjør, kan det holde til en lang fotballkveld.

Rosenborg er sjelden på sitt beste når de skal kontrollere kamper, forholde seg til motstanderen og spille på deres premisser. Rosenborg er best år de kan styre spillet. Men i pluss 30 grader på en vanskelig bortebane i Europa er disse grunnprinsippene utopiske. Og der ligger det en stor utfordring.

- Ja, vi må være annerledes enn vi pleier, sier Kåre Ingebrigtsen. - Vi kan for eksempel ikke ta alle kontringer uhemmet, vi må prioritere de gunstigste. Og så må vi være smarte og tålmodige i det defensive spillet. Vi kan ikke bare tute og kjøre.

I Europa League i fjor mistet Rosenborg alt for ofte ballen på steder man ikke skal miste ballen på dette nivået. Og de ble straffet. Det kan ikke skje her. Det kan heller ikke skje at APOEL får lov til å crosse ballen for mange ganger fra upressede situasjoner ute på sidene. Håndteringen av crossballer inne foran eget mål er også en trønders akilleshæl. Men ut over disse to helt åpenbare fallgrubene ser Kåre Ingebrigtsen veldig optimstisk på Rosenborgs muligheter.

Han er egentlig ikke bekymret i det hele tatt.

- Vi har sjøltillitt fordi vi vet vi er gode, sier han. - Vi var mye bedre enn dem i store deler av kampen på Lerkendal og det kan vi være igjen. Og så vet vi at vi scorer mål og det hjelper selvfølgelig.

- Jeg tror det blir bra jeg, sier Rosenborg-treneren.