Det er ikke vårt høyeste nivå som ikke strekker til. Det er det laveste som plager oss i overkant mye

Når gjorde Norge sist en veldig gode time mot et av topp 10 lagene på FIFA-rankingen? Akkurat ja, og i tillegg tapte vi ikke poeng en gang.

TRE NORSKE PÅ TOPP: Veton Berisha (14) ga Norge 2-1 i sin andre A-landskamp. Det var praktfullt. Josh King (7) gjorde 1-1 på en like vakker scoring. Og ute til venstre jobbet Adama Diomande med kraft, tempo og vilje. Ja, Norge har fortsatt et stukke å gå, men akkurat denne trioen er blant det som gjør det mulig å tro at det er mulig å komme dit. 
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
TRE NORSKE PÅ TOPP: Veton Berisha (14) ga Norge 2-1 i sin andre A-landskamp. Det var praktfullt. Josh King (7) gjorde 1-1 på en like vakker scoring. Og ute til venstre jobbet Adama Diomande med kraft, tempo og vilje. Ja, Norge har fortsatt et stukke å gå, men akkurat denne trioen er blant det som gjør det mulig å tro at det er mulig å komme dit. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Belgia-Norge 3-2 (1-1)

DET ER PÅ ingen måte krise å tape 3—2 for Belgia i Brussel. Norge er ikke totalt underlegne et av de best rangerte lagene i verden, det er mye positivt å videreutvikle og det er elementer i det norske spillet som er konkurransedyktig på dette nivået. Men samtidig som vi trøster oss med en ålreit kamp mot noen av de beste spillerne i Europa, og samtidig irriterer oss over at 2—1 ledelsen ikke holdt helt inn, er det viktig å ta inn over seg hvor lett et norsk landslag kan bringes ut av fatning.

Derfor er det ikke vårt høyeste nivå som ikke strekker til.

Det er det laveste som plager oss i overkant mye.

NORGE AVSLØRES SOM et traust fotballag når Premier League-stjerner og andre fotrappe klassespillere vil vise seg fram. Vi er som i sangen som tapte kampen om å bli landslaget kjenningsmelodi - vi er bønda i fra nord. Vi er ikke gode nok til å håndtere det spillet som veldig ofte avgjør fotballkamper. Hvilket betyr at vi rett og slett ikke henger med når de beste setter fart på beina og ballen.

Vi har sett det mange ganger før.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer