- Det er ingen «Benny-effekt»

På en sesong har Benny Lennartsson (59) løftet Viking til bronse i serien og til klubbens første cupfinale på 11 år. I går ble han hyllet som Årets trener i Norge. Men Lennartsson hevder hardnakket at suksessen ikke skyldes noen «Benny-effekt».

- Jeg registrerer at mange mener at Vikings framganger i år skyldes en såkalt «Benny-effekt». Men en slik effekt finnes ikke. Det er ikke så enkelt at ting løsner seg bare fordi en trener kommer tilbake. Hardt arbeid er det eneste som nytter, sier Benny Lennartsson til Dagbladet.

- Våre framganger kan forklares med at vi i dag har Norges kanskje beste støtteapparat. Jeg tror vi er et forbilde for andre klubber på den fronten, sier Benny Lennartsson.

Tredje trofé

Dette er tredje gang svensken blir kåret til Årets trener. Første gangen var med Viking i 1991 - klubbens siste seriemesterskap. Så fikk han samme hederspris da han trente Lyngby i Danmark. Og altså for resultatene i årets sesong.

Selv er han mest stolt over at han i sesongen 1979 klarte å føre lille Sundsvall i Nord-Sverige til 7. plass av 14 lag i Allsvenskan.

- Det eneste vi kunne slå andre på var å springe ut av helvete. Og det gjorde vi, sier Benny Lennartsson.

Samme taktikk har Viking tenkt å bruke i dag.

Favorittstempel

Men Benny er ikke med på at de er favoritter i dagens cupfinale mot Odd.

Naturligvis ikke. Slikt er en del av den mentale rivaliseringen.

- Jeg vet at mange holder oss som favoritter. Men ikke i mine øyne. Odd har hatt en veldig fin høstsesong.

Odd-trener Arne Sandstø holder selvsagt Viking som favoritter.

- De har mer rutine enn oss, både i spillerstall og i trener. De har bedre tabellplassering enn oss. Og de spilte europacup så seint som i fjor, sier Arne Sandstø til Dagbladet.

Begge lag offentliggjorde i går lagoppstillingen for dagens finale. Verken Lennartsson eller Sandstø gidder holde kortene tett mot brystet inntil en time før kampstart.

- Det er ingen vits. Vi kjenner hverandre så bra uansett, og man endrer ikke spillestil selv om man skifter en spiller, sier Arne Sandstø.

<B>PRISVINNER:</B> Viking-trener Benny Lennartson ble kåret til årets trener under cupfinaleshowet i går.