IKKE ARRANGØRFEIL: Formannen i langrennskomiteen i FIS, Vegard Ulvang, sier til Dagbladet at han ikke mener OL-arrangørene kan lastes for fallet til Petra Majdic før prologen til skisprinten i OL i kveld. Foto: Ole C. H. Thomassen, Dagbladet
IKKE ARRANGØRFEIL: Formannen i langrennskomiteen i FIS, Vegard Ulvang, sier til Dagbladet at han ikke mener OL-arrangørene kan lastes for fallet til Petra Majdic før prologen til skisprinten i OL i kveld. Foto: Ole C. H. Thomassen, DagbladetVis mer

- Det er ingen grunn til å klandre juryen

Vegard Ulvang avviser arrangørskandale etter Majdics fall.

||| WHISTLER (Dagbladet): Den slovenske gullfavoritten Petra Majdic slo seg kraftig da hun ramlet ut i en usikret sving og krasjlandet noen meter lenger nede i det som så ut som en liten bekk.

- Jeg tror jeg har brukket noe, klaget Majdic da Dagbladet spurte om hvordan hun hadde det. Det hadde hun ikke, og hun gjør et forsøk på å stille til start.

I startområdet snakkes det uansett om en arrangørskandale, og flere av utøverne mener også løypa er farlig.

Formannen i langrennskomiteen i FIS, Vegard Ulvang, har et annet syn på saken.

- Dette er ingen arrangørskandale. Det er vanlig at trenere og utøvere ber om sikkerhetsgjerde hvis de mener det er nødvendig. Ingen har krevd noe sånt, eller ment at svingen er farlig. Det er ingen grunn til å klandre juryen, sier Ulvang til Dagbladet.

Til sprintfinalene har arrangøren nå likevel satt opp et sikkerhetsnett. Ulvang sier at det i etterpåklokskapens navn kunne vært et gjerde der fra starten av, men han står på at det ikke er en spesielt skummel sving.

- Svingen er kurant og grei. Hun har bare vært uheldig. Det er ni meter å gå på. Majdic har nok lagt seg i yttersving, sier han.

På grunn av det varme været og den løse snøen har ikke svingen forårsaket problemer for utøverne tidligere, men i natt var det kaldt og minusgrader i Whistler, og plutselig er føret skarpt.

- Majdic var her i fjor under prøve-OL, og da var det akkurat samme før. De har vært klar over den svingen lenge, sier Ulvang.

Han sitter ikke i juryen til denne rennet. Ironisk nok er det slovenske Uros Ponikvar som er juryformann.

FALT STYGT: Petra Majdic slo seg kraftig da hun falt ned i en grøft eller liten bekk. Foto: Hendrik Schmidt, EPA/Scanpix
FALT STYGT: Petra Majdic slo seg kraftig da hun falt ned i en grøft eller liten bekk. Foto: Hendrik Schmidt, EPA/Scanpix Vis mer