- Det er ingen i Norge som er som ham

Rekdal om den nye VIF-yndlingen Ghayas Zahid (19).

ULLEVAAL (Dagbladet): Det meste har dreid seg om Vidar Örn Kjartansson (24) i Vålerenga denne sesongen, men den siste drøye måneden har den offensive midtbanespilleren Ghayas Zahid også tatt for seg i Tippeligaen i sin debutsesong.

19-åringen har scoret seks mål på de seks siste kampene og skaper noe nesten hver gang han har ballen.

Mot Brann i går sendte han Vålerenga i ledelsen etter å ha snappet ballen drøye 25 meter fra mål, før han dro av en mann og skjøt stang inn med en frekk markkryper.

- Moderne fotballspiller I tillegg var Ghayas Zahid direkte avgjørende i Vålerengas to andre scoringer:

• 2-0-målet til Vidar Örn Kjartansson kom etter at Zahid skapte kontringen som endte i scoring.

• Og Kjartanssons 3-1-scoring kom etter at Zahid først åpnet hele Brann-forsvaret med stikker til Moren Berre, som først gikk for skudd, før han spilte returen til Vidar Örn Kjartansson.

- Det er ingen som er som ham i Norge; bevegelig, målfarlig, kreativ. Ghayas er en moderne fotballspiller, sier Vålerenga-trener Kjetil Rekdal til Dagbladet.

Til VIF som 14-åring Spillemessig har Zahid imponert i hele år, etter at Rekdal tok spilleren som kom til Vålerenga som 14-åring, inn i A-troppen før årets sesong.

Som playmaker høyt i banen har Rekdal i hele år pushet Zahid på at han må score mål. Men det er først den siste drøye måneden også den delen av spillet har løsnet.

- Ja, han har scoret seks mål, men han spiller også i en posisjon hvor man bør score ti mål i løpet av sesongen, sier Kjetil Rekdal til Dagbladet.

- Derfor har jeg pusha han i hele år på at han må ligge mer sentralt, at han ikke må vase så mye ut på sidene hele tiden. Av og til, ja, for å komme deg fri, men du må ligge sentralt for å kunne score mål, sier Kjetil Rekdal.

Lover tosifra Ghayas Zahid forklarer den plutselig strømmen av scoringer med at det løsnet etter den første fulltrefferen, i 2-0-seieren borte mot Strømsgodset 19. juli.

- Jeg har misset på noen store sjanser tidligere i sesongen, men jeg visste at det ville komme flere bare jeg fikk den første. Selvtilliten har bare vokst siden den første scoringen, sier Ghayas Zahid til Dagbladet.

MÅLTEFT: Vålerengas Ghayas Zahid scoret ett og var involvert i de to andre scoringene da VIF spilte 3-3 mot Brann på Ullevaal stadion i går kveld. Nå har den talentfulle 19-åringen notert seg for seks scoringer på de seks siste kampene.Foto: Audun Braastad / NTB Scanpix
MÅLTEFT: Vålerengas Ghayas Zahid scoret ett og var involvert i de to andre scoringene da VIF spilte 3-3 mot Brann på Ullevaal stadion i går kveld. Nå har den talentfulle 19-åringen notert seg for seks scoringer på de seks siste kampene.Foto: Audun Braastad / NTB Scanpix Vis mer

- Rekdal sier du spiller i en rolle hvor du bør score ti mål i løpet av en sesong?

- Ja, og det er jeg enig i. Med seks mål på de siste seks, så bør det bli tosifra i løpet av de ni kampene som er igjen. Det skal iallfall bli flere scoringer, det er jeg helt sikker på, sier han til Dagbladet.

Dropper medaljeprat Det så lenge ut til å bli en minnerik kveld for Vålerenga, tomålsscorer Vidar Örn Kjartansson og banens gigant, Ghayas Zahid. Vertene ledet 3-1 drøye ti minutter før slutt, men slapp Brann litt for enkelt til på slutten, slik at gjestene berget ett poeng etter en heroisk sluttspurt.

Med seier og tre poeng ville Vålerenga bare vært to poeng bak Strømsgodset på bronseplassen, men VIF-trener Kjetil Rekdal hevder at han nå legger vekk alt prat og tanker om medalje.

- Nå skal vi konsentrere oss om å vinne kamper, framfor å prate om tabellposisjonen. Så får vi heller se i de siste serierundene om vi har mulighet på medalje, sier Rekdal.

Fire strake uten seier Ghayas Zahid har derimot fortsatt tro på medalje til Vålerenga i år - selv om de nå har gått fire strake kamper uten seier, og bare to trepoengere på de ni siste kampene.

- Vi kan fortsatt klare bronsen, men vi gir fra oss seirer litt for lett for tida. Vi får bare jobbe hardt i de ni kampene som er igjen.

- BØR SCORE TI: VIF-trener Kjetil Rekdal er glad for at Ghayas Zahid endelig lykkes foran mål, men mener 19-åringen bør score minst ti mål denne sesongen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix
- BØR SCORE TI: VIF-trener Kjetil Rekdal er glad for at Ghayas Zahid endelig lykkes foran mål, men mener 19-åringen bør score minst ti mål denne sesongen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix Vis mer