- Det er ingen i Tyskland som ler av meg nå

Håvard Nordtveit ble ledd av da han fortalte om de norske gullplanene før EM.

LER BEST: Håvard Nordtveit, her i samtale med Englands Henri Lansbury før gårsdagens gruppespillskamp, overrasket tyskerne med Norges gullambisjoner i U21-EM. I dag forstår tyskerne mer av det Nordtveit sa.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
LER BEST: Håvard Nordtveit, her i samtale med Englands Henri Lansbury før gårsdagens gruppespillskamp, overrasket tyskerne med Norges gullambisjoner i U21-EM. I dag forstår tyskerne mer av det Nordtveit sa. Foto: Erlend Aas / NTB scanpixVis mer

HERZLIYA PITUACH (Dagbladet): I forkant av det pågående U21-EM kunne Håvard Nordtveit fortelle Dagbladet at de lo av ham i Tyskland da han på en pressekonferanse annonserte at Norges U21-gutter gikk for å vinne hele mesterskapet.

Etter å ha mer eller mindre kvalifisert seg til semifinalen med 3-1-seieren over England i går, er den tyske latteren stilnet.

- Nei, nå er det ikke så mange som ler, smiler Håvard Nordtveit, godt plantet ned i en strandstol utenfor en strandrestaurant nord for Tel Aviv.

Må slå Spania
I den første kampen tapte nemlig tyskernes U21-gutter 3-2 for Nederland, og tyskernes eget avansement henger i en særdeles tynnslitt tråd.

- De skal jo prøve å slå Spania i dag, for å ha en sjanse til å gå videre. Så da jeg sa på tysk det jeg sa, så lo de uten at jeg forsto hvorfor. Jeg mente det jo seriøst at vi gikk for å vinne hele greia. De har fått et annet synspunkt på det nå, fortsetter Nordtveit, som også har fått mange gratulasjoner fra sine tyske lagkamerater etter seieren mot England i går.

- Vi har en sånn gruppesamtale mellom oss fra Mönchengladbach som spiller mesterskapet her. Jeg fikk mange gratulasjoner i går da vi slo ut England, så det blir spennende hvordan det går med dem i kveld, forteller han.

Drømmer nok om Norge
I tillegg til tre lagkamerater på det tyske landslaget spiller også det nederlandske stjerneskuddet Luuk de Jong sammen med Nordtveit i Tyskland. De Jong skal forsøke å sikre semifinaleplassen med seier mot Russland i kveld.

- Hvem vil du helst møte i en semifinale fra den andre gruppa?

- Jeg bryr meg ikke om hvem vi møter egentlig. Vi skal klare å slå alle når vi er på vårt beste. Det som er viktig nå er at vi klarer å komme oss ned på bakken igjen. Klart vi skal være høyt oppe når vi har slått ut England, men vi må være fokusert mot neste kamp mot Italia også. Selv om Italia-kampen ikke har så mye å bety har vi lyst til å ta med oss den gode følelsen fra Englandskampen inn mot semifinalen.

- Hvem tror du står øverst på lista av motstandernes drømmemotstandere i semifinalen?

- Norge står nok garantert på førsteplass på de listene!