Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Det er ingen ordentlige managere med kred som ville tatt over en sånn jobb»

- Å gå inn som manager i en klubb med sånne eiere er galskap, sa Berg på direkten i TV 2-studio.

(Dagbladet): Henning Berg skal være så godt som klar for jobben som manager i Blackburn, og blir i så fall Norges andre trener i årets utgave av Championship.

Berg har naturlig nok vært svært opptatt av gamleklubben også i tiden etter at han forlot den som spiller, men han har åpenbart ikke alltid vært like positiv til trenerjobben som nå.

7. mai i år uttalte til og med nordmannen at han ikke ville tatt over stillingen under Venky's ledelse i det hele tatt.

Henning Berg gjorde jobben sin som ekspertkommentator i TV 2s Premier League-studio, Blackburn hadde nettopp tapt 0-1 hjemme for Wigan, og hadde rykket ned til Championship.

Da fikk Berg spørsmålet fra en seer via programleder Jon Hartvig Børrestad - kunne han tenke seg å ta over Blackburn?

Å skyte seg selv i foten
- Nja, å ta over en Premier League-klubb ville vært artig, og selv en Nationwide-klubb også, men det er klart: Skal man ta over en klubb eller være manager, så må du ha de rette eierne. Å gå inn som manager i en klubb med sånne eiere, er galskap, svarte Berg.

Og fortsatte:

- Det er ingen ordentlige managere med litt kred som vil ta en sånn jobb, for du må vite mye mer. Du skyter deg sjøl i foten. Ja, du kan være der i noen måneder, så funker ingenting og du får ikke gjort det du vil, og så blir det noe helt annet. Eier-situasjonen må avklares først. Så jeg håper at Jack Walkers familie, for de har fortsatt penger, at de kommer og kjøper klubben tilbake og begynner å drive klubben etter de prinsippene som Jack Walker hadde da han levde, sa Berg, om den avdøde eks-klubbeieren.

Ønskes velkommen
Uttalelsene virker kategoriske for en mann som seks måneder senere er i ferd med å ta over managerjobben i nettopp Blackburn, under nettopp de samme eierne, men Berg har heller ikke i det siste lagt skjul på at han er kritisk til måten klubben er blitt drevet på.

Senest for åtte uker siden var Berg i lokalavisa Lancashire Telegraph og uttrykte skepsis til at Steve Kean tilsynelatende ikke hadde siste ord i spilleroverganger.

- Jeg har jobbet med sportsdirektører tidligere, men det var alltid treneren som hadde siste ord i forbindelse med spilleroverganger. Alle spillere som kommer til klubben bør godkjennes av treneren. Jeg er veldig, veldig overrasket over at Kean ikke bestemmer over dette, det er veldig rart, og ingen god idé, sa Berg, blant annet.

Kan ikke takke nei
Kollega Morten Langli satt i studio med nordmannen da ordene om eiersituasjonen falt i mai. Han husker ikke uttalelsene til Berg umiddelbart, men regner med at nordmannen har fått forsikringer om arbeidsforholdene dersom han nå takker ja til jobben.

- Ja, det må man jo regne med. Samtidig er det jo en sjanse han ikke kan takke nei til. Om han har skiftet mening om eierne siden den gangen må du nesten spørre ham om, sier Langli til Dagbladet, som ikke synes det er noe synd å miste en kollega på denne måten.

- Nei, det er bare hyggelig Nå har jeg ikke sett Blackburn så mye i år, men dette er jo en etablert klubb med store ressurser, som henger godt med i ligaen så langt, sier den profilerte TV 2-kommentatoren og eksperten.

Det er heller ikke å forakte for TV 2, selvfølgelig, at det kan bli to norske managere i en liga de sitter på tv-rettighetene til.

- Er du gærn, og det er jo også på denne måten norsk fotball kan komme seg opp og fram, det skjer utrolig mye gøy for norsk fotball om dagen, fastslår Morten Langli.

Godt tegn
At Henning Berg til tross for kritiske utsagn likevel tilbys jobben kan selvfølgelig være et veldig godt tegn.

Det mener i hvert fall Blackburns norske supportere, som liker at Bergs kritiske røst ønskes velkommen på Ewood Park.

- Jeg er veldig glad for at det er Berg som blir ansatt, jeg tror ikke han lar seg vippe av pinnen. Han uttalte seg veldig skeptisk til eiersida, kritiserte mangel på ledelse, og at de likevel tør å gi ham jobben, tror jeg forteller at han har fått de mandatene han krever for å gjøre den, sa talsmann i Blackburns norske supporterklubb (BRSCN), Morten Solberg Helgerud, til Dagbladet tidligere i dag.

Han håper også at samarbeidet med klubbens rådgiver Shebby Singh er godt klarlagt på forhånd.

Henning Berg har foreløpig ikke besvart Dagbladets henvendelser i dag