Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det er ingen som skader seg, folk er bare redde

Bode Miller digger den knalltøffe utforløypa - og utropes til favoritt.

KJØRER FORT: Bode Miller har skutt ut av startportene i utforløypa i Rosa Khutor, og er blitt favoritt før søndagens OL-utfor. Foto: SCANPIX/AFP / OLIVIER MORIN
KJØRER FORT: Bode Miller har skutt ut av startportene i utforløypa i Rosa Khutor, og er blitt favoritt før søndagens OL-utfor. Foto: SCANPIX/AFP / OLIVIER MORIN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTSJI (Dagbladet): Bode Miller har kjørt såpass godt under trening at flere, blant annet nordmennene, nå regner ham som en av de store favorittene til utforgullet i OL.

Amerikaneren var raskest i går, bare et knapt halvsekund bak bestetid i dag, og trives åpenbart godt i bakken i Rosa Khutor.

Mange andre uttrykte bekymring over de lange hoppene, og traseen har allerede gitt utøverne mye å tenke på. Men det er sånn det skal være, mener Bode Miller.

- Det er ingen som skader seg, de lar seg bare skremme av løypa, sier amerikaneren.

- De olympiske leker skal være idrettens høydepunkt. Hvis ikke utforløypa gjør noe med hodet ditt, så er den ikke god nok, mener Miller.

Lett Miller ingen ulempe Den offensiviteten kommer selvfølgelig som et resultat av god kjøring. Aksel Lund Svindal nevner Bode Miller blant de største favorittene før søndagens utfor, sammen med blant annet dagens raskeste, Mathias Mayer.

Amerikaneren gikk ned 13 kilo før denne sesongen, og mange spådde at en lettere Miller ville få problemer med å hevde seg i fartsdisiplinen.

Men det spiller mindre rolle i Sotsji, mener Svindal.

- Det er det som er, han hadde ikke vært på pallen i år før i Kitzbühel, der han ble nummer tre. Han har ikke vært så rå i utfor i år bortsett fra nå. Men akkurat her tror jeg ikke det har noenting å si. Det kommer ikke til å bety noe at han veier mindre, det gir ingen utslag, sier nordmannen til Dagbladet.

LIKER LØYPA: Mange slet med traseen under treninga i dag, men Miller elsker den. Her med Aksel Lund Svindal etter målgang. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
LIKER LØYPA: Mange slet med traseen under treninga i dag, men Miller elsker den. Her med Aksel Lund Svindal etter målgang. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer

Kjetil Jansrud er enig, det kreves en komplett skiløper for å ta gull i denne løypa. Bode Miller er en sånn type.

- De første 30-40 sekundene er veldig vanskelige, nesten litt super-G-aktig, noe som favoriserer teknikerne. Så roer det seg litt før litt saftige utforsvinger, så kommer det noen vanvittige lange hopp. 55-60 meter, 50 meter, 45-50. Det høres kanskje ikke langt ut, men vi er ti meter over bakken i tillegg. Mot slutten kommer det et gliparti. Det er kult alt dette, men det er skikkelig vanskelig, beskriver Jansrud overfor Dagbladet.

- Det favoriserer de som er teknisk sterke, men det holder ikke bare det. Du må ha en utforløper i deg også, tørre å slippe på fart og ha høy hastighet. Man trenger ikke ekstremferdigheter her, men den beste skiløperen vinner. Vekttapet til Bode har lite å si her, du får mye hjelp av tyngdekraften. Men han er en god skiløper, han er teknisk sterk, så dette passer ham bra. Men det passer Aksel bra også, og det passer forhåpentligvis meg bra. Det blir nok et rotterace mellom de som har en god miks mellom tekniske kvaliteter og utforegenskaper, sier Jansrud.

Ser forbedringspotensial En utfortrening gjenstår før avgjørelsen faller i løpet av søndag formiddag. Bode Miller skal bruke tida godt, og ikke ta seg ut helt i morgen.

- Jeg er mer sliten i dag enn i går, så i morgen skal jeg ta det pent på toppen, sier han.

- Jeg liker svingene bedre og bedre, men jeg feiltimet litt her og der. Jeg ønsker fortsatt å kjøre litt annerledes noen steder, sier Miller.

Hele Norges coronakart