- GÅ BORT! Chelsea-manager Jose Mourinho (t.h.) blir sendt vekk fra benken av fjerdedommer Jonathan Moss på overtid. Mourinho blandet seg inn i diskusjonene som oppsto inne på banen etter at Ramires ble utvist på overtid. Foto: Phil Noble, Reuters / NTB Scanpix
- GÅ BORT! Chelsea-manager Jose Mourinho (t.h.) blir sendt vekk fra benken av fjerdedommer Jonathan Moss på overtid. Mourinho blandet seg inn i diskusjonene som oppsto inne på banen etter at Ramires ble utvist på overtid. Foto: Phil Noble, Reuters / NTB ScanpixVis mer

- Det er ingen statuer i en fotballkamp, så alle burde ha blitt utvist

Mourinho kokte over i bortetap mot Villa.

(Dagbladet) Aston Villa - Chelsea 1-0.

På overtid ble Chelsas brasilianer Ramires direkte utvist for en stempling av Karim el Ahmadi. I etterkant av denne situasjonen oppsto det masse krangling mellom spillerne ute på banen.

Også Jose Mourinho blandet seg inn, trampet inn på banen og forsøkte å få kontakt med dommer Chris Foy. Foy satte ikke spesielt pris på besøket, og Mourinho ble sendt på tribunen der han måtte se de siste sekundene av kampen.

- Jeg vet ikke hvorfor jeg ble utvist. Jeg spurte, men dommeren nektet å snakke med meg. En spiller gjorde en aggressiv bevegelse mot en av mine spillere. Gabriel Agbonlahor var på benken, han hoppet inn på banen, han var aggressiv. Så hoppet alle inn på banen, jeg og assistentene mine, det var masse folk der, sier Mourinho til BBC 5 live Sport.

- Kanskje herr Foy mener jeg var aggressiv, jeg vet ikke. Det er ingen statuer i en fotballkamp, så alle burde ha blitt utvist, sier han sarkastisk.

Dommerslakt Mourinho tillot seg også følgende vurdering av dommerens innsats:

- Vi må være veldig, veldig uheldige for å oppleve en annen dommerprestasjon som denne. Dette handlet ikke om en feil som en dommer kan gjøre, et straffespark eller ikke, dette handler om en 94-minutters prestasjon, sier Mourinho.

RØD AFTEN: Jose Mourinho ser Willian forlate banen med et rødt kort. På overtid ble også Willians landsmann Ramires utvist, og i kranglingen etter det røde kortet ble Mourinho sendt på tribunen. Foto: Andrew Yates, AFP / NTB Scanpix
RØD AFTEN: Jose Mourinho ser Willian forlate banen med et rødt kort. På overtid ble også Willians landsmann Ramires utvist, og i kranglingen etter det røde kortet ble Mourinho sendt på tribunen. Foto: Andrew Yates, AFP / NTB Scanpix Vis mer

Uttalelsene til BBC kom antakelig etter at han forsøkte å uttale seg mer diplomatisk til andre medier. Han startet i alle fall forsiktig. 

- En solid prestasjon mot et godt, solid lag. Defensivt var vi veldig sterke, og utover det foretrekker jeg ikke å kommentere og bringe sporten i vanry. I fotball er vi nødt til å la ting passere og ikke kommentere, for om du gjør det, havner du i trøbbel. Hvis jeg snakker, havner jeg i store problemer og jeg vil ikke ha store problemer, sa Mourinho ifølge Sky Sports.

Og fortsatte med å sammenlikne sin situasjon med dommernes:

- Dommerne gjør det de gjør, så går de hjem. De går ikke til pressen, de gjør det de gjør og så nekter de å veksle et par ord når en person som meg - som har vært i fotballen så lenge - spør høflig «kan du snakke med meg i fem sekunder». Min posisjon sammenliknet med dommeren i en kamp er ingenting, og jeg må gå hjem.

Forspranget i fare Det så ut til å være et tidsspørsmål hvor lenge Villa skulle holde unna for presset fra Chelsea utover i andre omgang.

Så kom først et meget tvilsomt andre gule kort til Willian, så scoret Aston Villa kampens eneste mål.

Resultatet er en gavepakke til Manchester City, som jager bak Chelsea på tabellen. Chelsea ligger seks poeng foran City, men har spilt tre kamper mer, og har svakere målforskjell. Liverpool og Arsenal ligger ett poeng bak City, og også de har to kamper til gode på Chelsea.

VINNERMÅLET: Fabian Delph (t.v.) sender ballen forbi hodet til John Terry med et hælspark. Heller ikke Petr Cech rakk bort til hjørnet der ballen dalte inn. Foto: Andrew Yates, AFP / NTB Scanpix
VINNERMÅLET: Fabian Delph (t.v.) sender ballen forbi hodet til John Terry med et hælspark. Heller ikke Petr Cech rakk bort til hjørnet der ballen dalte inn. Foto: Andrew Yates, AFP / NTB Scanpix Vis mer

Aston Villa skaffet seg et behagelig forsprang på lagene som er direkte innblandet i nedrykksstriden.

Få sjanser Første omgang bar preg av at Villa var brukbart fornøyde med å holde nullen mot serielederen, mens Chelsea ikke følte behov for å risikere alt for mye framover.

Det ble skapt få sjanser før Christian Benteke sendte et teknisk elegant volleyskudd like utenfor mål i det 39. spilleminutt.

To minutter seinere satte Chelseas Nemanja Matic ballen i mål via Villa-keeper Guzan og stanga. Gjestene rakk til og med å feire målet i noen sekunder før assistentdommeren fikk gjort hoveddommeren oppmerksom på hva han hadde sett: Matic brukte armen i tillegg til brystet da han dempet ballen før han scoret. Målet ble korrekt annullert.

Mer diskutabel var kanskje dommeravgjørelsen da brasilianske Ramires var på vei mot mål og smatt mellom de to siste Villa-forsvarerne. Joe Bennett felte ham, og var nok heldig da han slapp unna med gult kort. 

Strengt rødt Chelsea trykket hardere på gasspedaljen etter pause, og for Villas del handlet det lenge om å holde unna. Men tjue minutter inn i omgangen var Benteke igjen i nærheten av mål med et langskudd.

Og like etter fikk Willian et fryktelig strengt gult kort i en løpeduell med Fabian Delph. Han tok så vidt litt i armen til Villa-spilleren, men spesielt med tanke på at Willian hadde et fullt fortjent gult kort fra første omgang - og dermed måtte forlate banen.

Og åtte minutter før full tid mistet Chelsea ballen ved midtstreken. Villa kontret raskt, Delph spilte ut til Marc Albrighton på venstresida som slo tilbake foran mål. Delph fikk på nesten akrobatisk vis styrt ballen med innsiden av hælen i lengste hjørne til 1-0.

IKKE MÅL: Nemanja Matic (t.h.) jubler etter å ha skutt ballen i mål via Villa-keeper Brad Guzman og stolpen. Men assistentdommeren avslørte at Matic hadde dempet ballen med armen. Foto: Rui Vieira, AP / NTB Scanpix
IKKE MÅL: Nemanja Matic (t.h.) jubler etter å ha skutt ballen i mål via Villa-keeper Brad Guzman og stolpen. Men assistentdommeren avslørte at Matic hadde dempet ballen med armen. Foto: Rui Vieira, AP / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg synes målet var i verdensklasse. Jeg har vært her i nesten to sesonger nå, og det har vært noen store øyeblikk, men dette er antakelig det beste, sier Villa-manager Paul Lambert ifølge Sky Sports.

Ledelsen holdt kampen ut, og frustrasjonen til Chelsea ga seg altså utslag i en ny utvisning og bortvisning av Mourinho på overtid.

KLART NOK: Willian fikk sitt første gule kort for denne nedsablingen av Karim el Ahmadi. Foto: Andrew Yates, AFP / NTB Scanpix
KLART NOK: Willian fikk sitt første gule kort for denne nedsablingen av Karim el Ahmadi. Foto: Andrew Yates, AFP / NTB Scanpix Vis mer