Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det er ingen syklubb dette her

Tour-favorittene får særbehandling av landslagssjefen.

«LOVE ACTUALLY»: Therese Johaug kan slappe av mens hun blir vartet opp i avslutningen av Tour de Ski. Hun vurderer å se «LOVE ACTUALLY» - for tredje gang. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
«LOVE ACTUALLY»: Therese Johaug kan slappe av mens hun blir vartet opp i avslutningen av Tour de Ski. Hun vurderer å se «LOVE ACTUALLY» - for tredje gang. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Langrennstudio kl. 10.30: 15 km jaktstart, kvinner
Langrennstudio kl. 12.15: 35 km jaktstart, menn

TOBLACH (Dagbladet): Langrennsledelsen behandler løperne ulikt foran avslutningen av Tour de Ski. Alt optimaliseres rundt de beste.

- Ja, vi gjør det. Vi optimaliserer forholdene for de løperne med størst sjanser i sammendraget, sier sportssjef Vidar Løfshus.

- Hva betyr det i praksis?

- Som for eksempel at Martin Johnsrud Sundby og Therese Johaug får enkeltrom nå på slutten. Og at transporten går når de er klare til å transporteres dit de skal. De skal ha minst mulig reisebelastning og bilen går når de er klare. Vi venter ikke på andre da. Det er flere sånne ting som i sum kan utgjøre en forskjell.

- Blir det ikke misunnelse av slikt?

- Nei, vi har klare regler for slike situasjoner som alle kjenner til på forhånd, sier Løfshus.

- Løperne vet at det blir noe ulik behandling.

- Må være slik Therese Johaug er en av løperne som får spesialoppvartning nå før avslutningen av Tour de Ski. Ved ankomsten til Toblach onsdag kveld sto et enerom klart.

- Det er jo ingen syklubb dette her. Det er toppidrett vi driver med, så det må nesten være slik. Jeg tror det er helt riktig at de som har de beste mulighetene til å lykkes til slutt blir prioritert. Det er viktig, og kan utgjøre den lille forskjellen, sier Johaug.

Egen kokk Men om hun, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Martin Johnsrud Sundby får noen ekstra privilegier så lenge de kjemper om Tour-seieren, lider neppe de øvrige løperne noen nød de heller.

For Løfshus har fortsterket støtteapparatet ytterlingere inn mot avslutningshelga.

I går  kom kokken Ståle Johansen ned sammen med Olympiatoppens ernæringsfysiolog Heidi Holmlund. De skal sørge for at løperne får i seg nok næring til å være på topp under den knallharde avslutningen med renn både fredag, lørdag og søndag.

Det er ikke minst Therese Johaug glad for.

- En merker etter ei slik uke at matlysta begynner å dale. Det kan være et ork å få i seg nok. Og det er faktisk en god del som skal inn.

- Derfor er det veldig viktig at vi får god og næringsrik mat som i tillegg er innbydende å se på. Da blir det mye lettere å spise nok, sier Johaug til Dagbladet.

Skulle hun klare å vinne Tour'en, som de fleste med litt greie på slikt tror, vil hun ikke nøle med å gi støtteapparatet en god del av æren.

- De gjør en fantastisk jobb for oss aktive, sier hun.

Romantisk komedie Selv brukte hun fridagen sin i går til å spise mest mulig av kokkens mat, til å rusle gjennom løypa hun skal skøyte 15 kilometer i i dag, og til å slappe av.

- Det blir vel til å se en film tenker jeg. En romantisk komedie for eksempel, er bra avslapning.

- Love Actually?

- Ja, kanskje. Jeg har sett den to ganger på denne turen allerede, men jeg har den på PC'en og det kan fort skje at det blir enda en visning av den filmen i kveld.