- Det er ingen tsunami som har sveipet over landet - ingen fly som har kjørt inn i en skyskraper

Sverige fikk en "ny Brink" på skiskytterstafetten.

HELSVART DAG FOR DEBUTANTEN: Ted Armgren lovet seg selv å aldri gå en 1. etappe igjen som 13-åring, i dag fikk vi se hvorfor. Foto: Sigve Kvamme/Dagbladet
HELSVART DAG FOR DEBUTANTEN: Ted Armgren lovet seg selv å aldri gå en 1. etappe igjen som 13-åring, i dag fikk vi se hvorfor. Foto: Sigve Kvamme/DagbladetVis mer

RUPHOLDING (Dagbladet): Ted Armgren kommer til å huske denne dagen svært lenge. VM-debutanten fikk sjansen til å gå første etappe for Sverige under dagens herrestafett. Det gikk mildt sagt ikke så bra for unggutten. 23-åringen bommet på hele ni skudd, og måtte ut i tre strafferunder.

- Dette er den verste dagen i mitt liv, sa debutanten etter løpet.

Som 13-åring mislyktes han totalt på en 1. etappe, og sa at han aldri skulle gå en 1. etappe igjen. Dette var hans første siden den gangen. På den første skytingen bommet han først to ganger, for så å misse på alle de tre ekstraskuddene.

Kan ikke grave seg ned Sveriges herretrener, Stefan Eklund, var mannen som noe overraskende valgte Ted Armgren foran Magnus Jonsson.

- Man kan ikke grave seg ned. Idrett er slik. Man skulle helst fått slippe slike dager, men slik er det i blant. Jeg opplever det selv. Det er ingen tsunami som har sveipet over landet, ingen fly som har kjørt inn i en skyskraper. Slike saker er verre, sa Eklund etter løpet.

Det er nok mange svensker som i dag tenker tilbake på løpet da Jürgen Brink møtte veggen. Eklund tror Armgren vil reise seg etter fiaskoen.

- Det finns idrettsutøvere som har dårligere innsatser og kommet tilbake, og jeg tror han kommer tilbake. Dette er slike saker man må gjennom, sa Eklund.

KOLLAPS: Hele ni bom ble det på den svenske debutanten Ted Armgren. Foto: Robert F. Bukaty/AP/SCANPIX
KOLLAPS: Hele ni bom ble det på den svenske debutanten Ted Armgren. Foto: Robert F. Bukaty/AP/SCANPIX Vis mer