- Det er ingen tvil om at det ble en svært nyttig kamp

Derfor velger Høgmo å spille mot lag som Frankrike.

PARIS (Dagbladet): Landslagstrener Per-Mathias Høgmo sa at han ønsket at Norge skulle eie kampen. I stedet ble de rundspilt og ydmyket i Paris.

Det mente landslagssjef Per-Mathias Høgmo var en nyttig erfaring å ta med seg videre inn mot EM-kvalifiseringen.

- Det er ingen tvil om at det ble en svært nyttig kamp. Vi møtte et meget fysisk sterkt lag. De har gode ferdigheter. Vi blir hardt straffet i mange av spillets faser som gjør at kampbildet, spesielt i andre omgang, ikke blir slik vi ønsker det skal være, sier Høgmo til pressen etter kampen.

- Spilleideen vår er bygd på at vi gjennom det offensive skal ta av press, spille oss gjennom og komme til sjanser. Når vi da spiller på oss så mange brudd som vi gjør i dag blir vi hardt straffet. Det blir store avstander i laget.

Ferskt lag Han peker på at Norge hadde veldig mange ferske spillere utpå gressmatta.

- Vi hadde et nesten nytt stopperpar, en debutant - og når du da møter noe av det ypperste, som har slått Nederland 2-0, bli det en kamp som gir nyttige svar både individuelt og kollektivt.

Neste motstander er Russland førstkommende lørdag.
- Som jeg har sagt - hvorfor velger vi Frankrike og Russland i denne fasen her istedenfor middels motstand? Jo, for å finne ut nivået og få knallgode svar. Vi ønsker disse referansene slik at spillerne kan kjenne på kroppen - dette er nivået, hit må vi om vi skal lykkes i framtidens fotball, sier Høgmo.

- Vi må stå hele løpet. Det er hele målet med vår reise. Jeg tapte 5-0 for Kina med kvinnelandslaget i VM 1999. Året etter vant vi OL-gull.
Fått svar På spørsmål om hvor langt Norge er unna EM 2016, svarer Høgmo:

- Nå har vi fått en del svar mot toerrankede lag. Tøffe bortekamper mot Danmark og Tsjekkia. I dag møtte vi det ypperste. Lørdag møter vi Russland, også blant det ypperste. Når vi er ferdig med den skal vi gjøre en analyse, og finne ut hvor vi står inn mot kvaliken.

En journalist spurte om Norge har dårlig tid før EM-kvalifiseringskampen mot Italia 9. september.
- Vi har jo et utviklingsperspektiv, som strekker seg lengre enn Italia hjemme. Bare så det er sagt. Hver kamp vil være nyttig læring og ta oss videre. I kampene ut over høsten, der vi defnivitivt vil ha resultater, vil være nyttig læring for spillere og lag, avslutter Høgmo pressekonferansen med.