- Det er ingen tvil om at det var avgjørende for kampen

Se dommerfeilen som fikk Brann til å rase.

LILLESTRØM (Dagbladet): Bortelaget Brann var helt klart best i førsteomgangen mot Lillestrøm på Åråsen i går. Mest aktiv av alle var østerrikske Martin Pusic.

Først var han involvert i en situasjon på en corner som fort kunne blitt mål, før han headet like utenfor etter snaut 20 minutter. Men situasjonen alle snakket om på Lillestrøm i går oppstod to minutter før pause.

Amin Askar kom seg fri på høyrekanten, og slo perfekt inn til Martin Pusic, som enkelt satte ballen i det åpne målet. Pusic og resten av Åråsen trodde Brann hadde tatt ledelsen, men assistentdommer Odd Arne Vangen hadde flagget oppe for offside. Det var helt galt - Pusic var bak ballen idet den blei spilt. Etter kampen var Brann-spissen oppgitt.

- Umulig offside - Det var ingen god avgjørelse av assistentdommeren. Jeg var fire meter onside, og det er ingen tvil om at det var avgjørende for kampen, sier en skuffet Pusic til Dagbladet etter kampen.

Han er overbevist om at det hadde blitt en helt annen kamp dersom målet hans hadde blitt godkjent, og er sikkert på at bergenserne hadde tatt poeng hvis de hadde ledet til pause.

Også Pusics spisskollega Eirik Huseklepp var oppgitt etter kampen.

- Min første reaksjon var at dette kan umulig være offside. Det er greit å gjøre feil når det er snakk om centimetre, men her var det jo flere meter. Da er det rart at dommeren ikke ser det, mener Huseklepp.

Overrasket Staberg Hovedpersonen selv, assistentdommer Odd Arne Vangen, la seg helt flat da han møtte pressen etter kampen.

- Jeg vurderte ham (Pusic) som foran, og dermed i offside. Men i ettertid skjønner jeg jo at det var feil. Jeg har beklaget til Brann-spillerne, og jeg får egentlig ikke gjort så mye mer enn det, sier Vangen.

Hoveddommer Per Ivar Staberg sier han var plassert i en posisjon som gjorde ham ute av stand til å overprøve assistenten sin, men innrømmer at han blei overraska da flagget kom.

- Brann hadde et godt angrep som gikk på få touch, og jeg blei faktisk litt overraska da Odd Arne vinka, sier Staberg, som roser måten Brann-spillerne taklet situasjonen på.

Til tross for at østerrikske Pusic medgir at han er oppgitt og bitter over å bli fratatt sin første scoring for Brann, klarer han å godta unnskyldningen fra dommerne.

- Når dommeren innrømmer feilen selv, er det ikke så mye annet å gjøre enn å tilgi dem, selv om det er veldig surt.   

Mental greie I stedet for Brann-ledelse til pause var det LSK som tok over kampen de siste 45, oppildnet av trener Magnus Haglund.

- Jeg ba gutta om å gå «all inn», og jeg pisket opp så mye energi jeg klarte i garderoben. Det funka bra, sier svensken.

De tidligere Brann-spillerne Torstein Helstad og Petter Vaagan Moen scoret målene, og dermed måtte Pusic skuffet konstatere at bergenserne fortsatt sliter borte.

- Vi faller i kvalitet når de scorer. Det er noe som sitter i hodet, en mental greie vi må jobbe med på bortebane. Men det hadde selvsagt vært annerledes om målet jeg scoret hadde blitt godkjent, påpeker han.