- Det er ingen tvil om at han må sone en fengselsstraff

Kan se mot måneder i fengsel, tror advokat Mette Yvonne Larsen.

FENGSELSSTRAFF? Petter Northug ser trolig mot en fengselsstraff etter promillekjøringa i mai. Advokat Mette Yvonne Larsen ser for seg tre måneder ubetinget fengsel. Men fotlenke er også et alternativ. 
Foto: Carina Johansen  / NTB Scanpix
FENGSELSSTRAFF? Petter Northug ser trolig mot en fengselsstraff etter promillekjøringa i mai. Advokat Mette Yvonne Larsen ser for seg tre måneder ubetinget fengsel. Men fotlenke er også et alternativ. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Advokat Mette Yvonne Larsen er klar i sin sak etter å ha lest tiltalebeslutningen mot Petter Northug:

- Det er ingen tvil om at han må sone en fengselsstraff. Jeg synes saken nå virker mer alvorlig enn først antatt, sier hun til Dagbladet.

I tiltalen kom det fram flere detaljer rundt promillekjøringa morgenen 4. mai, blant annet at Northug ved tre anledninger avga falsk forklaring og la skylda på kompisen, som var passasjer.

- Alvorlig - Ikke nok med at Petter Northug ikke forklarer sannheten, men han legger skylden på noen andre. Det forsterker inntrykket som at han har hatt et ønske om å komme seg unna. Akkurat da det skjedde var han kanskje desperat, men at han opprettholder forklaringen senere til ulike personer, er alvorlig, sier Larsen til Dagbladet.

Petter Northug kom med en uttalelse via sin manager Are Sørum Langås etter å ha blitt forkynt tiltalebeslutningen. Der beklaget han at han hadde forklart seg feil, og at han fortsatt var påvirket av alkohol da han gjorde det.

Det er ingen unnskyldning i norsk lov, forklarer Larsen.

- Ser for meg tre måneder - Hvor lang straff kan Petter Northug få?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer