- Det er ingen vits i å få det oversatt

Streng Hodgson avbrøt ukrainsk journalist midt i spørsmål.

BET NEGLER: Roy Hodgson så alt annet en komfortabel ut på sidelinja da Sverige gikk fra 0-1 til 2-1 i løpet av det første kvarteret etter pause. Men landslagssjefen tok gode grep og fikk se innbytter Theo Walcott og Danny Welbeck avgjøre for England. Foto: AFP PHOTO / DAMIEN MEYER
BET NEGLER: Roy Hodgson så alt annet en komfortabel ut på sidelinja da Sverige gikk fra 0-1 til 2-1 i løpet av det første kvarteret etter pause. Men landslagssjefen tok gode grep og fikk se innbytter Theo Walcott og Danny Welbeck avgjøre for England. Foto: AFP PHOTO / DAMIEN MEYERVis mer

Sverige - England 2-3

KIEV (Dagbladet): Som Liverpool-manager klødde han seg frenetisk i ansiktet når ting gikk på tverke, og som West Bromwich-manager stanget han bakhodet gjentatte ganger mot veggen bak seg.

I går gikk Roy Hodgson for neglebiting da England gikk i oppløsning det første kvarteret i 2. omgang, og 1-0 ble til 1-2.

Men da viste sjefen handlekraft på benken: Arbeidsmauren James Milner ble tatt av banen til fordel for lynvingen Theo Walcott, som var sterkt delaktig i den engelske snuoperasjonen til 3-2.

Walcott scoret selv 2-2-målet med et langskudd som såvidt endret retning i leggskinnen til Sebastian Larsson, og var arkitekten bak kunstmålet til Danny Welbeck.

Spørsmål om Rio og Capello
Dermed var det positive spørsmål som møtte Roy Hodgson på pressekonferansen etter kampen, i stedet for de konfronterende. Det vil si - kanskje kom det et kritisk også.

En ukrainsk journalist innledet nemlig et spørsmål på sitt eget spørsmål, og Hodgson satte på seg hodetelefonene for å få det oversatt til engelsk. Et stykke inn i resonnementet oppfattet imidlertid den engelske landslagsnavnet ordet «Ferdinand» - og da var det rett av med hodetelefonene.

- Hvis jeg hørte ordet «Ferdinand», er jeg ikke interessert. Jeg snakker ikke om spillere som ikke er her. For mitt vedkommende er det et avsluttet kapittel. Det er ingen vits i å få dette oversatt, sa Hodgson.

I stedet benyttet han anledningen til å skryte av sine rutinerne spillere - og John Terry.

- Jeg må si meg fornøyd med den eldre garde. Forsvarsfireren vår var veldig bra, spesielt Terry og Lescott. De håndterte de fleste utfordringene som kom. På midtbanen synes jeg Steven Gerrard leverte enda en forestilling en kaptein verdig.

Om den engelske landslagssjefen virket streng og avvisende på spørsmålet som inneholdt navnet til Rio Ferdinand, måtte han trekke på smilebåndet da en asiatisk journalist begynte å snakke om at folkene som hadde tvilt på evnene hans da han ble ansatt 1. mai.

ÉN AV DEM SKAL UT: Roy Hodgson bekreftet i natt at Wayne Rooney går rett inn på laget etter suspensjonen. Det betyr at Danny Welbeck eller Andy Carroll - som begge scoret hvert sitt praktfulle mål - blir vraket. Foto: (AP Photo/Martin Meissner)
ÉN AV DEM SKAL UT: Roy Hodgson bekreftet i natt at Wayne Rooney går rett inn på laget etter suspensjonen. Det betyr at Danny Welbeck eller Andy Carroll - som begge scoret hvert sitt praktfulle mål - blir vraket. Foto: (AP Photo/Martin Meissner) Vis mer

Og som avsluttet med «har du nå vist at du er en manager i toppklasse, sånn som Capello?»

- FA valgte seg mannen de ønsket, og heldigvis ble det meg. Jeg var ikke i tvil om å takke ja. Hva folk har skrevet om meg kan jeg ikke bry meg om. Jeg prøver å gjøre jobben min. Jeg har jobbet som manager i 36 år, og ser fram til å gjøre det noen år framover, svarte Hodgson.

Ikke opptatt av førsteplassen
Han fikk selvsagt spørsmål om selve kampen også, og veien videre, nå som Wayne Rooney er tilgjengelig igjen. Hodgson bekrefter at Rooney går rett inn i startoppstillingen på bekostning av enten Danny Welbeck eller Andy Carroll, men kanskje kan det bli tøft å komme utenom Theo Walcott også.

Hurtigtoget herjet da han ble satt inn på stillingen 1-2, og hadde i tillegg til scoring og målgivende et strålende forarbeid til Steven Gerrards kjempesjanse på overtid.

- Jeg har selvsagt hatt troen på ham og kvalitetene hans, det er derfor jeg inkluderte ham i 23-mannstroppen, sa Hodgson.

Samtidig innrømmer han at han trenger bedre tid til å bli kjent med flere av spillerne.

- Jeg lyver om jeg sier at jeg kjenner dem like godt som deg, du har fulgt dem tett i lang tid, men jeg bare har jobbet med dem i en måned, sa Hodgson henvendt til en engelsk journalist.

England er uansett i en god posisjon før den siste gruppespillkampen mot Ukraina tirsdag. Ett poeng er nok til å sikre kvartfinale, men skal de vinne gruppa må de fort vinne - kanskje med flere mål.

Hodgson er imidlertid ikke så opptatt av om de blir nummer én eller to, bare de går videre.

- Jeg er veldig glad for at en uavgjort eller seier i siste kampen sender oss videre, greier vi det er jeg mer enn tilfreds. Kampen vår mot Frankrike var veldig jevn, dette var en jevn kamp, og jeg rakk å se 1. omgang av Ukraina mot Frankrike, som også var jevn. Det er ingen enkle kamper for oss i denne gruppa, sier han.

Meningsløs utmerkelse
Før Hodgson ankom podiet hadde Erik Hamrén og Olof Mellberg vært innom. Sistnevnte for å hente utmerkelsen som banens beste spiller, kåret av tidligere Frankrike-profil Christian Karambeu.

DEN SOM LER SIST...: Zlatan var oppe i ansiktet på Joe Hart og hoverte etter 2-1-målet. Men Joe Hart kunne le sist og best, etter at England snudde til 3-2. Foto:  EPA/KERIM OKTEN
DEN SOM LER SIST...: Zlatan var oppe i ansiktet på Joe Hart og hoverte etter 2-1-målet. Men Joe Hart kunne le sist og best, etter at England snudde til 3-2. Foto: EPA/KERIM OKTEN Vis mer

- Hva betyr det for deg å få denne prisen, spurte en vel optimistisk Uefa-representant.

- Ikke veldig mye, for å være ærlig. Det føles rart å vinne noe når man ryker ut av turneringen, svarte Mellberg.

Han sliter med å forstå hvordan Sverige har sluppet inn fem mål på to kamper.

- Jeg føler vi fortjente mer. Vi gjorde det bedre nå sammenlignet med kampen mot Ukraina, men å slippe inn fem mål på disse kampene er skuffende, særlig når vi ikke har sluppet motstanderne til særlig mange sjanser. Det er vanskelig å skjønne. Det er ekstremt billige mål.

- England er ekstremt defensive
Premier League-proffen Sebastian Larsson var krass mot England da han passerte pressesonen en snau time etter kampslutt.

Ikke bare mente han at vinnermålet til Danny Welbeck var noe spissen kunne greie én av tusen ganger - han syntes Sverige tapte mot en klart svakere motstander.

- Jeg er fryktelig skuffet. Ute på banen kjennes det som vi er et klart bedre lag. Vi møter et lag som er ekstremt defensiv, og som satser på lange baller. Det er der de truer oss, på innleggene. Men de vinner kampen, så hva faen spiller det for rolle om vi er bedre, sier han.

Overfor Dagbladet understreker han at de bare har seg selv å takke.

- Det er ingen unnskyldninger eller noe sånt. Vi har ledet to kamper etter 60 minutter, og vi har endt uten poeng i begge. Det er ikke bra nok.

Ballen var sist innom Sebastian Larsson da Theo Walcotts langskudd gikk i mål til 2-2, der keeperinnsatsen til Andreas Isaksson likevel var mindre imponerende.

UTLIKNET: - Ballen touchet leggbeskytteren min med en millimeter, kanskje, sa Sebastian Larsson om utlikningsmålet fra Theo Walcott. Foto:  REUTERS/Eddie Keogh
UTLIKNET: - Ballen touchet leggbeskytteren min med en millimeter, kanskje, sa Sebastian Larsson om utlikningsmålet fra Theo Walcott. Foto: REUTERS/Eddie Keogh Vis mer

Larsson mener like fullt at keeper ikke kan klandres.

- Skuddet toucher leggbeskytteren med en millimeter og endrer retning. Det var likevel tilstrekkelig til at ballen endret retning og fikk en merkelig skru. Ellers ville han (Isaksson) bare stått der og plukket den.

- Hvor langt tror du England kan nå?

- Jeg er ikke det dugg interessert i hvor langt det kan gå for dem, sier Larsson til Dagbladet.

Zlatan Ibrahimovic var skuffet over det svenske spillet mot Ukraina, men etter 2-3-tapet mot England var han mest stolt.

- Vi gjør en «grym» match, en veldig bra match, en fantastisk match, sier Milan-spissen.

- Vi våget og viste mot. Det er vanskelig å peke på en årsak til at det blir tap, det er mange små detaljer man kan se på. Men nå er vi ute, sier han uten å dvele særlig mer ved det.