Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det er ingenting å snakke om. Det sier seg selv

Sundby om Northug-samarbeid.

TOBLACH (Dagbladet): - Det her sier seg sjøl, det er ikke så veldig vanskelig. Det er ikke så mye å prate om. Jeg tror begge er innforstått med at hvis vi skal vinne Tour de Ski så må vi holde unna for dem som kommer bak, og så kommer det to løp etter i morgen. Hvis vi kan ha et bra forsprang etter i morgen, og da tenker jeg særlig på Dario Cologna, så er det noe vi tjener på, sier Martin Johnsrud Sundby etter å ha gått seg inn til tredjeplass på dagens tikilometer, og knappet forspranget til Petter Northug ned til 1,5 sekunder før morgendagens jaktstart.

Det som ikke er så mye å prate om er selvfølgelig det siste døgnets planer om å samarbeide om å holde tempoet oppe på jaktstarten.

Overfor Dagbladet bedyrer Martin altså at han og Petter ikke har vekslet ord om lagtempo, og at de ikke kommer til å gjøre det før løpet i morgen heller.

- Det spørs om Petter er god nok til å dra, for Martin er fryktelig sterk om dagen, sier Chris Jespersen til Dagbladet.

Petter vil prate Den bekymringen deler både Calle Halfvarsson, som er drøyt 13 sekunder bak Petter i sammendraget, og Petter sjøl.

- Vi kommer sikkert til å prate sammen på forhånd om hva vi ønsker å gjøre, men underveis kommer det sikkert til å gå så fort at jeg ikke får til å prate. Jeg får bare prøve å bli med inn, sier Northug til Dagbladet.

- Er det mulig for deg å bli med å dra?
 
- Det spørs hvordan farten blir underveis. Jeg tipper jeg kan være med litt mot slutten, men fram til da får jeg bare prøve å henge på dem som har vært sterkest i år.

Gjorde jobben i dag De som har vært sterkest i år er de to han ser for seg å gå sammen med i morgen. Både Martin Johnsrud Sundby og Calle Halfvarsson har løst sesongbillett på topp-seksplasseringer, og selv om Petter har lagt opp til formtopp herfra og ut, tror han også det blir vanskelig å slå Martin på de siste etappene.

FERDIG SNAKKA: Her gratuleres Martin Johnsrud Sundby med 3. plassen på tikilometeren i dag av svenske Calle Halfvarsson. I morgen må de to samarbeide med Petter Northug om de skal beholde ledelsen, tror Martin, og mener det ikke er noe de behøver å avtale i forkant.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
FERDIG SNAKKA: Her gratuleres Martin Johnsrud Sundby med 3. plassen på tikilometeren i dag av svenske Calle Halfvarsson. I morgen må de to samarbeide med Petter Northug om de skal beholde ledelsen, tror Martin, og mener det ikke er noe de behøver å avtale i forkant. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

I dag gikk Northug inn til en sjuendeplass på etappen, og tapte dermed hele forspranget til Sundby. Etter dagens etappe er også russiske Jevgeni Belov med for fullt i sammendraget, bare drøye seks sekunder bak Petter totalt.

- Jeg har ingen mulighet til å slå Martin i den siste bakken, sier Petter til Dagbladet, men understreker at han er godt fornøyd med dagen i dag likevel.

- Jeg ønska å gå ut i tetgruppa i morgen, så sånn sett er dette etter planen. Om jeg hadde gått ut ett eller femten sekunder foran Martin hadde ikke det spilt noen rolle. Jeg er fornøyd med at jeg går ut først i morgen, da har jeg gjort jobben min i dag.

• Jaktstarten over 25 kilometer går klokka 12.15 i morgen.