BEKYMRET: Ole Gunnar Solskjær har bare vunnet én ligakamp som Cardiff-manager. Foto: AP Photo/Sang Tan/NTB Scanpix
BEKYMRET: Ole Gunnar Solskjær har bare vunnet én ligakamp som Cardiff-manager. Foto: AP Photo/Sang Tan/NTB ScanpixVis mer

- Det er ingenting som tilsier at Cardiff plutselig skal begynne å vinne kamper

Petter Myhre tror ikke Solskjær berger plassen.

(Dagbladet): Med ti kamper igjen å spille av årets utgave av Premier League, ligger Cardiff på nedrykksplass. Det kommer de også til å gjøre når sesongen er ferdigspilt, tror TV 2s Premier League-ekspert Petter Myhre.

- Det er et lag med en norsk manager og norske spillere, så jeg håper av hele mitt hjerte å få se dem neste år også. Men jeg har dessverre liten tro på at det går, sier han til Dagbladet.

Negativ trend Etter at Solskjær tok over, har waliserne spilt åtte kamper i serien. Seieren hjemme mot Norwich 1. februar står som den eneste så langt, mens det har blitt én uavgjort og seks tap. Målforskjellen lyder på dystre 4-17.

Men det er ikke først og fremst de svake resultatene som er bekymringsverdig.

- Cardiff har sett ut som det svakeste laget hele veien, og har ikke fått det løftet de ønsket med ansettelsen av Solskjær. Spillerkjøpene har ikke vært særlig vellykkede, sier Myhre.

- Hva er den største utfordringa?

- Det er rett og slett at det ikke er noen ting i spillet som tilsier at de skal begynne å vinne fotballkamper. Hadde de hatt uflaks, og man hadde sett stor framgang etter Solskjær, hadde det vært én ting, men det har bare vært en lang negativ trend, både resultatmessig og prestasjonsmessig.

Fem nedrykkskamper Samtidig er det ikke så mye som skal til for at ting ser lysere ut, tror Myhre.

En seier mot nedrykksrival Fulham til helga, og deretter et poeng eller to i de påfølgende kampene mot Everton og Liverpool, kan gjøre at selvtilliten er høy før møtet med West Bromwich i slutten av måneden.

Dessuten taler kampprogrammet til Cardiffs fordel, mener han.

SKEPTISK: TV 2s fotballekspert Petter Myhre tror ikke Cardiff berger plassen i Premier League. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
SKEPTISK: TV 2s fotballekspert Petter Myhre tror ikke Cardiff berger plassen i Premier League. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix Vis mer

- Fem av de ti siste kampene kan vise seg å bli kamper mot andre nedrykkstruede lag. I tillegg til Fulham, Crystal Palace, Sunderland og West Brom, kan Stoke fort være der nede også. Det betyr ikke bare at motstanden er lettere enn for eksempel Chelsea og Liverpool, men også at det blir sekspoengkamper.

Mister nordmenn Det er ikke bare Solskjær, Eikrem, Berget og Dæhli som sliter av de norske innslagene i Premier League. Fulham, med John Arne Riise og Brede Hangeland, ligger som nevnt sist.

Norwich, med Alexander Tettey, og Jonathan Parrs Crystal Palace befinner seg på henholdsvis 15. og 16. plass. Maks uflaks med hengekampene til lagene under dem kan gjøre at alle de fire «norske» klubbene står i fare for direkte nedrykk.

- Jeg håper at så mange som mulige av de norske innslagene blir å se også neste år. Det er ikke sånn at jeg ønsker ett lag mer enn noe annet. Jo flere nordmenn som befinner seg i Premier League, jo bedre er det for landslaget. Dessuten blir underholdningsverdien for oss som følger med større når våre landsmenn spiller i ligaen.

Men Myhre understreker:

- Jeg kunne satt mye penger på at ikke alle nordmennene berger plassen.