<strong>HJEMMESEIER:</strong> Sånn så det ut da Sarpsborg slo Genk 3-1. Norges beste lag i Europa kan slå Besiktas også. Foto: NTB/Scanpix
HJEMMESEIER: Sånn så det ut da Sarpsborg slo Genk 3-1. Norges beste lag i Europa kan slå Besiktas også. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

Sarpsborg i Europa League

Det er ingenting som tilsier at Sarpsborg IKKE skal slå Besiktas

Kuldegrader, rå novemberluft og kunstgress er Sarpsborgs beste venner mot Besiktas. Hadde Europa League hatt ei sjakkpil ville den stått på 0,5 i hjemmelagets favør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Sarpsborg-Besiktas TV2 kl 21.00

SARPSBORG (Dagbladet): At de er forberedt, vet hva det handler om og vet hva som skal til er ikke noe å lure på. Tolv kamper inn i Europa League-eventyret 2018 – for det er akkurat det dette er, et eventyr – har Sarpsborg lært og erfart akkurat nok til å slå tyrkiske Besiktas også.

Da turneringa startet var Geir Bakkes mannskap rangert som nummer 48 av 48.

Altså sjanseløse.

To måneder seinere vil mange bli skuffet om de ikke går videre til sluttspillet.

DE UTENFORLIGGENDE FAKTORENE, de Besiktas ikke kan gjøre noe med – været og underlaget – taler selvfølgelig til Sarpsborgs fordel. I Norge kan vi spille kunstgressfotball. I Tyrkia kan man det ikke. Men fuktig førjulsfrost på en fotballbane som fort kan oppføre seg som en skøytebane er alene ikke nok til å utlikne forskjellen mellom en tyrkisk gigant og et veldrevet norsk småbruk.

Du er nødt til å ha noe mer.

SARPSBORG HAR DET. Det beviste Geir Bakkes mannskap i den første gruppespillkampen i Istanbul tilbake i september. Helt til Ryan Babel kom inn og utgjorde den store forskjellen for hjemmelaget evnet nemlig Sarpsborg å plage Besiktas.

Siden det har de ikke tapt i Europa.

ALT BAK RESULTATET i Istanbul (1-3), på toppen av 3–1 over Genk og to gang 1–1 mot Uwe Röslers Malmö, gjør meg sikker på at Sarpsborg har gode muligheter til slå Besiktas denne torsdagskvelden. Det er i hvert fall ingenting som tilsier at de ikke kan vinne. For det er ikke størrelsen det kommer an på, det er hva du gjør med det du har til rådighet.

I det perspektivet har Sarpsborg vært forbilledlige i Europa denne sesongen.

Sjelden får så små klubber så mye ut av lite.

SNUBLETRÅDENE MOT BESIKTAS er egentlig ikke mange. Men de er veldig åpenbare. Kontringer imot vil alltid være en fare. Derfor vil alle offensive forsøk handle om å få avsluttet angrepet. Men like mye vil ballerobringer/gjenvinninger handle om å verne om ballen i noen trekk slik at man unngår brudd på brudd.

Klarer Sarpsborg det vil mye være gjort.

NÅR BESIKTAS LAR ti av sine beste spillere bli igjen hjemme åpner det for mange spekulasjoner. Det er ikke Sarpsborgs oppgave å delta i dem. Det holder å minne om hva som skjedde da Leipzig for en måneds tid siden kom med sitt B-lag til Lerkendal. De rundjulte Rosenborg. Så å tro at Besiktas ikke har minst 25 spillere av meget god kvalitet i spillerstallen blir like dumt som å hevde at Leipzig tok lett på bortekampen mot Rosenborg.

De gjorde bare en prioritering.

Fordi de har mannskap til det.

HVOR MYE DE orker å løpe i null grader og sludd om værmeldinga slår inn er en annen sak. Geir Bakke svarer i hvert fall et krystallklart "JA" når han blir spurt om vær og føreforhold gir Sarpsborg en fordel. Og så vet han jo at gutta han trener løper lenger enn de fleste, orker mer enn de fleste og at de evner å ri av stormer, gjerne de som er lange også.

Du må gjerne beleire Sarpsborg, og til og med bryte dem ned.

Men du klarer ikke å slite dem ut.

SARPSBORG HAR PRIORITERT knallhardt denne sesongen og valgt bort Eliteserien. Geir Bakke angrer ingen ting. Han sier han ville gjort det igjen. Så gøy er Europa League. Så mye har Sarpsborg tjent og lært som klubb. Og det siste han vil si til gutta sine før de går på banen er noe sånt som "la oss gå ut å skrape litt på disse gutta også, de som tjener 50 millioner mer enn oss, la oss vise dem hvem vi er".

Han vet det pirrer.

Han vet det virker.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer