Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det er irriterende. Jeg skjønner ikke hvorfor han kjører så mye fortere

Kristoffersen om overlegne Ligety. Men to nordmenn er fortsatt med i medaljekampen.

HENGER MED: Henrik Kristoffersen kan fort ta medalje i storslalåmen. Foto: AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI / NTB Scanpix
HENGER MED: Henrik Kristoffersen kan fort ta medalje i storslalåmen. Foto: AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Amerikanske Ted Ligety er fullstendig overlegen etter førsteomgang av dagens storslalåm.

Henrik Kristoffersen er best av de norske på 14.-plass, 1,63 sekunder bak Ligety, men bare 36 hundredeler bak treer Davide Simoncelli. Kjetil Jansrud er nummer 16, 1,83 sekunder bak den amerikanske lederen.

Leif Kristian Haugen er hele 2,50 sekunder bak Ligety etter førsteomgangen og ligger på en foreløpig 23.-plass.

Småsjuk Jansrud Unge Kristoffersen var oppgitt over hvor rask den amerikanske storfavoritten var.

- Det er ikke altfor langt opp til pallplass, men det er jo et stykke til gull. Jeg veit ærlig talt ikke hvorfor Ted Ligety kjører så mye fortere enn alle andre. Jeg snakka nettopp med pappa, og ingen av oss klarer å sette fingeren på hvorfor han kjører så mye raskere enn alle andre. Det er litt irriterende, jeg må innrømme det, sier Kristoffersen til TV 2.

Kjetil Jansrud har slitt med litt småsjukdom etter gullet i super-G. Gullvinneren hoster, og sier at det også har vært en mental utladning. han var derfor sånn helt midt på treet-fornøyd etter førsteomgangen.

- Det er ikke overraskende at jeg er bak Ligety, det er vi alle. Det her er vel helt greit gjennomført, med et halvsekund opp til pallen. Jeg tror både jeg og Henrik er gode nok til å klatre, sier Jansrud til TV 2.

Offensiv Haugen Til tross for at han er et godt stykke bak, var Leif Kristian Haugen offensiv før andreomgangen.

- Jeg tapte 1,40 helt på slutten, så det var ikke bra. Men jeg må bare være offensiv. I Vancouver kjørte jeg meg opp fra tiende- til andreplass. Det er litt mer jobb å gjøre nå, men det er mulig. Jeg må bare prøve å gjøre det samme. Jeg traff ikke helt noe sted, men jeg var ikke langt unna heller. Ted (Ligety) er i en egen klasse, men jeg kjører bra i enkelte partier, sier Leif Kristian Haugen til TV 2.

• Andreomgangen starter 11:30 norsk tid.

Hele Norges coronakart