- Det er j***** trist

Molde-spillerne rømte fra pressen etter Europa-exiten.

UTE AV EUROPA: Moldes Mattias Moström var en av få Molde-spillere som snakket med pressen etter kvalifiseringskampen mellom Molde og Zorya Luhansk på Aker Stadion.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
UTE AV EUROPA: Moldes Mattias Moström var en av få Molde-spillere som snakket med pressen etter kvalifiseringskampen mellom Molde og Zorya Luhansk på Aker Stadion. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer

Molde - Zorya Luhansk 1-2 (2-3 sammenlagt)

MOLDE (Dagbladet): Både Molde og Rosenborg hadde gode utgangspunkt, og skulle sikre avansement til siste kvalifiseringsrunde til gruppespillet i Europe League hjemme i Norge torsdag kveld.

Men det ble alt annet enn festaften sett med norske øyne.

Rosenborg tapte på bortemålsregelen og ble sendt ut av tyrkiske Karabükspor.

Molde fikk med seg mål fra Kiev i kampen mot Zorya Luhansk. Mange forventet at den norske serielederen skulle ta seg videre.

- Trist Etter kampen var det en skuffet Molde-trener Tor Ole Skullerud som stilte til pressekonferanse på Aker Stadion.

Da pressekonferansen med trenerne var ferdig, hadde flere av MFK-spillerne dratt hjem etter 1-2-tapet mot ukrainerne.

Mattias Moström var en av få som sto igjen oppreist og møtte pressen. Han mener spillerne må få lov å reagere ulikt på et slikt nederlag.

- Mange var sinte og ville heller gå hjem i stedet, for å sette seg ned å tenke gjennom det. Mange er skuffet etter et slikt nederlag, slik er livet, sier han til Dagbladet.

- Det er jævlig trist. Dette er et lag vi bør slå. Vi må ta nye tak i morgen. Vi har fortsatt cup og liga igjen, så nå må vi se til å vinne dem.

Setter ni av ti Moström, som skaffet straffesparket Molde ikke klarte å utnytte, forteller om et lag som står sammen.

- Slikt skjer. Alle kan misse straffe. Vegard setter ni av ti. Dette var den ene. Han var veldig skuffet, så klart, men han kommer til å glemme det. Vi har mye annet å se fram til.

- Hvordan var stemningen i garderoben etter kamp?

- Dette var en stor nedtur. Vi var det beste laget også. Det var marginalt, men vi var udyktige, sier svensken.

Selvmålet Fredrik Gulbrandsen utliknet for Molde, etter at hjemmelaget kom under bare to minutter ut i kampen. Etter 85 minutter og utallige sjanser - fikk hjemmelaget endelig straffesparket som kunne sende dem videre. Vegard Forren gikk fram, men bommet.

 DEPPET:  Moldes Daniel Chima Chukwu (t.v.), Pape Pate Diouf, Tommy Høiland og Fredrik Gulbrandsen rusler av banen etter 1-2 tapet i kvalifiseringskampen mellom Molde og Zorya Luhansk på Aker Stadion.
Foto: Svein Ove Ekornesvaag / NTB scanpix
DEPPET: Moldes Daniel Chima Chukwu (t.v.), Pape Pate Diouf, Tommy Høiland og Fredrik Gulbrandsen rusler av banen etter 1-2 tapet i kvalifiseringskampen mellom Molde og Zorya Luhansk på Aker Stadion. Foto: Svein Ove Ekornesvaag / NTB scanpix Vis mer

Molde-kaptein Daniel Berg Hestad forårsaket frisparket som førte til seiersmålet til gjestene. Zorya scoret like etter straffemissen.

Frisparket som ble løftet inn var en uheldig Vegard Forren sist på, og dermed sto det 1-2 til bortelaget.

- Vi spiller ikke vårt beste og da taper vi for et bra lag. Det er små marginer, sier Hestad til Dagbladet.

- Det er dumt, men jeg synes ikke det er frispark. Dem er heldig som får scoring der, men slik skjer når det er dødball, forteller Hestad ved kampslutt.

Han mener den norske serielederen ikke var uforberedt, selv om det første målet kom etter en kontring.

- Det visste vi på forhånd, men klarte ikke demme opp for det. Vi var ikke gode nok defensivt. Vi har vært bra i år, men var ikke det i dag.

- Hvordan kommer man seg videre etter et slikt nederlag?

- Nå må vi stå opp og skjerpe oss. Det er tre dager til neste kamp. Da blir det viktig å få en seier over Stabæk. Utfordringene står i kø. Dette er ikke pinlig, dem var et godt lag, sier Hestad.

At MFK og RBK er ute betyr at ingen norske lag er med når siste ledd av kvalifiseringen sparkes i gang - i det UEFA kaller play-off-runden. Det har ikke skjedd siden formatet i Europas nest gjeveste ble endret til et innledende gruppespill foran 2004-05-utgaven.