- Det er jo bare en hoppbakke dette også

Jacobsen best i hoppukekvaliken.

(Dagbladet.no:) Anders Jacobsen hoppet lengst i Oberstdorf i kveld, og landet på 139 meter (149,7 poeng). Han var dermed best, dagen før Hoppuka starter skikkelig i morgen.

Da må unggutten faktisk finne seg i å være en av de aller største favorittene, blant annet sammen med østerrikske Gregor Schlierenzauer, som hoppet en meter kortere enn Jacobsen (og fikk 148,4 poeng) og verdenscupleder Simon Amman (som hoppet 134,5 meter - 135,6 poeng).

- Jeg ser ikke meg selv som noen favoritt, men jeg tror at jeg skal prestere og hoppe godt. Målet er topp 10 når resultatlisten summeres etter det fjerde rennet, sier han beskjedent til NTB.

For han er veldig klar over at han er fersk i dette selskapet.

- Jeg ser det som et brukbart mål. Det er min første hoppuke, mitt første år på landslaget, min første sesong i verdenscupen og det skal gjennomføres fire renn.

Har mer å gå på

Nordmannen lar seg ikke stresse av at han nå har kommet til et hoppsirkus han ikke har vært med på tidligere.

- Det er jo bare en hoppbakke dette også, og det handler om å gjøre de samme tingene uansett, sier 21-åringen til NRK.

Foto: SCANPIX
Foto: SCANPIX Vis mer

Det er beroligende. Og her er noe som er enda mer beroligende foran morgendagens renn:

- Jeg har enda mer å gå på, sier Anders Jacobsen.

Hoppuka er vinterens store høydepunkt, sammen med VM i Sapporo. Jacobsen har én verdenscupseier tidligere denne sesongen, i tillegg til to andreplasser, en tredjeplass og en tiendeplass.

- Dette blir moro! Nå får jeg være med på det som alle de rutinerte har snakket om som noe stort og flott. Jeg koste meg da jeg var rørlegger og jeg, men det er hoppingen som er lidenskapen. Når jeg flyr, føles det helt herlig. Hverdagen kunne ikke vært bedre enn i øyeblikket, sier Jacobsen ifølge NTB.

Fem av seks med i morgen

Anders Bardal og Bjørn Einar Romøren var de nest beste nordmennene, på 15. plass med 126 meter og 126,3 poeng.

Anders Jacobsen var forhåndskvalifisert, mens Anders Bardal, Bjørn Einar Romøren, Tom Hilde og Roar Ljøkelsøy kvalifiserte seg med god margin til lørdagens konkurranse i Oberstdorf.

Jon Aaraas var maksimalt uheldig. Han endte på 50. plass i fredagens kvalik, men det var akkurat ikke nok til å få startnummer til lørdagens renn. Han endte nemlig likt med italieneren Alessio Bolognani med 95,2 poeng, og Bolognani får hoppe lørdag fordi han hadde høyere startnummer.

- Det er jo bare en hoppbakke dette også

Debatt

Hvordan tror du det går med Anders Jacobsen i Hoppuka?