Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det er jo dritflaut å være så nervøs, sa Martin Johnsrud Sundby - og så fikk han OL-vinneren til å rødme

- Min verste - og beste dag, sier Martin Johnsrud Sundby (33)

LATTERKRAMPE: Martin Johnsrud Sundby uttrykte seg på en måte som fikk Jessica Diggins til å bryte ut i latterkrampe, og smårødme litt. Foto: Tormod Brenna
LATTERKRAMPE: Martin Johnsrud Sundby uttrykte seg på en måte som fikk Jessica Diggins til å bryte ut i latterkrampe, og smårødme litt. Foto: Tormod Brenna Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PYEONGCHANG (Dagbladet): - Jeg angra så fælt på at jeg sa ja til å gå denne teamsprinten. Hele dagen i går og før start i dag har vært fryktelig. Min verste dag noensinne faktisk. Jeg har vært så nervøs.

- Det er jo dritflaut egentlig, jeg er en voksen mann på 33 år med masse erfaring. Men det hjalp lite. Det var nesten så jeg lette etter unnskyldninger for å slippe å gå, sier Martin Johnsrud Sundby og hevder hardnakket at han ikke overdriver.

Helt eller syndebukk

- Med min erfaring burde jeg jo vært den lugne og tatt meg av unggutten på 21 år. Men sånn var det definitivt ikke. Vi var noen nervebunter alle sammen, sier en usedvanlig glad gullvinner.

Glad på egne vegne, men mest glad fordi han bidro til laget, til et gull som ikke bare er hans, men hele teamet sitt.

LYKKEDAGEN: Alt klaffet for Martin Johnsrud Sundby og Johannes Høfslot Klæbo i dag. De vant lagsprinten på vellykket taktikk - og ekstreme ferdigheter. Foto: Bjørn Langsem
LYKKEDAGEN: Alt klaffet for Martin Johnsrud Sundby og Johannes Høfslot Klæbo i dag. De vant lagsprinten på vellykket taktikk - og ekstreme ferdigheter. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- Jeg visste jo at det var to scenarioer her: Enten blir Johannes helt eller så blir jeg syndebukken, sier Martin.

Redd for å ødelegge

- Hvorfor så nervøs, kan du forklare det i etterkant?

- For alt som kunne gå galt. Jeg kunne ha dårlige bein, jeg kunne ha ødelagt for han her for eksempel, sier han og peker bort på makker Johannes Høsflot Klæbo.

OL 2018: Tidligere snowboardkjører Stine Brun Kjeldaas er gjest i OL-studio. Sammen med Dagbladets sportskommentator Esten O. Sæther, får du alt om dagens OL-døgn: Det historiske gullet til USA, herrenes dominanse på langrennsstafetten, og den ville skøyterekorden til Norge. Med Ingrid Cogorno som programleder. Video: Lise Rafaelse... Vis mer

- Men han var nervøs han og. Og da er det så utrolig deilig at vi likevel klarer å løse oppgaven omtrent akkurat som vi hadde planlagt. Johannes skulle gi meg ei lita luke ut på den siste etappen. Jeg skulle kjøre steinhardt. Begge to gjorde jobben til punkt og prikke. Det holdt. Det ble gull! Og for en deilig følelse, sier Johnsrud Sundby og viser seiersglede det er sjelden å se.

GALSKAP: 13 gull og 33 medaljer til Norge. Foto: NTB Scanpix & APF. Video: Nicolai Delebekk Vis mer

- Jeg skjønner ikke at noe kan overgå dette, sier han.

- Ikke engang individuelt gull på lørdagens femmil?

- Jeg kan ikke helt se det nå i alle fall. Og uansett kommer jeg til å være langt mindre nervøs før det løpet enn jeg var i dag.

Fikk Diggins til å rødme

På pressekonferansen etter gull-løpet satt Martin Johnsrud Sundby og Johannes Høsflot Klæbo sammen med de amerikanske gulljentene Jessica Diggins og Kikkan Randall.

Og for en gangs skyld fikk de norske gutta sitte i ro. Alle spørsmålene gikk til de amerikanske sensasjons-damene.

Martin ble likevel spurt om han ble overrasket over de amerikanske jentenes seier, og svarte at det ble han slett ikke, berømmet innsatsen deres og måten de jobber på, og la til:

- I think everybody could admire Jessica's head.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Det fikk en rødnende Diggins - og resten av salen - til å sprute ut i latter. Og Martin måtte småstotrende presisere at han mente det Diggins har på innsiden av langrennshodet sitt.

Fire år til?

- Det kom litt klønete ut det der, humret Martin etterpå.

Det var derimot ikke mye klønethet over måten han selv og Johannes Høsflot Klæbo løste teamsprinten på i går.

Så gøy var det at Martin nærmest tok fire år til på sparket.

- Hehe. De har gått veldig fort de fire årene siden Sotsji. Går det like fort denne gangen kan jeg jo ikke utelukke det. Men det kan jeg ikke ha i avisa, da blir kona så skuffa.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!