TROR PÅ MEDALJE: Camilla Herrem mener Norge slett ikke er så svekket av alle skadene som enkelte gir inntrykk av. Her fra EM-finalen mot Sverige i danske Herning i desember i fjor. Foto: Gorm Kallestad, Scanpix
TROR PÅ MEDALJE: Camilla Herrem mener Norge slett ikke er så svekket av alle skadene som enkelte gir inntrykk av. Her fra EM-finalen mot Sverige i danske Herning i desember i fjor. Foto: Gorm Kallestad, ScanpixVis mer

- Det er jo ikke sånn at vi plutselig blir dritdårlige

Håndballjentene lei av skadesnakk.


TOPPIDRETTSSENTERET (Dagbladet): I dag samlet håndballjentene seg på Toppidrettssenteret i Oslo for en uke der de skal spille tre kamper i Nederland. Først mot Tunisia, så to ganger mot nederlenderne.

8. november tar landslagstrenerne Thorir Hergeirsson og Mia H. Högdahl ut VM-troppen som får reise til Brasil i desember.

Lista over gravide, skadde og usikre spillere begynner å bli lang. Og de som faktisk er i troppen, begynner å bli smålei av å måtte svare på spørsmål om de som ikke er her.

 - Det blir ikke så galt, det er ingen krise. De som kommer inn, er stort sett spillere som har vært med tidligere. Vi får bare tenke positivt. Herregud, vi er jo et bra lag ennå. Det er jo ikke sånn at vi plutselig blir dritdårlige. Jeg tror fortsatt på medalje, sier Camilla Herrem til Dagbladet.

Vil savne «dronninga» Men det er én spiller spillerne ikke nøler med å innrømme at de savner: Superveteranen Tonje Larsen (36), som spiller kamper igjen for Larvik etter skadeproblemer, men som ikke tåler dobbeltbelastningen med klubb- og landslagskamper i øyeblikket.

- Mangelen på Tonje er jo ... altså, hun er dronninga. Det er en grunn til at vi kaller henne for det. Hun er jo sjef i forsvar og sjef i angrep. Så hvis hun ikke kan være med, så blir jo det en mangel, selvfølgelig, sier Herrem.

BLIR SAVNET: Spillerne snakker minst mulig om de som ikke er med i troppen i øyeblikket, men innrømmer at de gjerne skulle hatt med Tonje Larsen. Foto: Arnt E. Folvik
BLIR SAVNET: Spillerne snakker minst mulig om de som ikke er med i troppen i øyeblikket, men innrømmer at de gjerne skulle hatt med Tonje Larsen. Foto: Arnt E. Folvik Vis mer

Kristine Lunde-Borgersen møtte opp med gipset høyrehånd i dag, men er optimist på egne vegne. Og er hun med, er hun også klar på hvem hun helst vil ha med på flyet til Brasil.

- Ja, jeg vil jo alltid ha med Tonje. Jeg er veldig glad i Tonje. Vi har samme stil og finner hverandre bra, så jeg skulle gjerne hatt henne med. Men helsa først, og lysten og alt det der må på plass, sier Lunde-Borgersen.

- Helsa og Larvik viktigst Karoline Dyhre Breivang er av de som nyter godt av håndballdronninga som lagvenninne i Larvik, og legger ikke skjul på at det er viktig å ha Larsen i form når Larvik skal forsvare Champions League-trofeet fra sist sesong.

- Tonje er en dyktig håndballspiller, så det er et pluss hvis hun kan være med. Men helsa først, og det viktig at hun er frisk og kan spille for oss i Larvik, det er det aller viktigste, sier Dyhre Breivang.

En av de som er på vei inn i troppen til sitt første mesterskap siden OL i 2008, er Gøril Snorroeggen. 26-åringen har jobbet seg tilbake etter to operasjoner, og i rute med tanke på VM-uttak. Hun tenker minst mulig på hvem som mangler.

- Det er veldig mange gode spillere som er ute, som vi helt sikkert hadde hatt bruk for om de hadde vært friske. Men det er jo sånn at de ikke er det. Så da er det ikke så mye å gjøre med det. Vi må gjøre det beste ut av det vi har her, sier Snorroeggen.

Thorir Hergeirsson håper å ha avklart situasjonen til Tonje Larsen innen uttaket, og har egentlig innfunnet seg med at han må planlegge uten Tonje Larsen.

- Vi vil helst ha en avgjørelse rundt dette til VM-uttaket 8. november. Mye vil tegne seg i løpet av de neste ukene. Hvis utviklingen hennes er status quo eller i verste fall dårligere, er det jo ikke særlig ... Det må en bedring til, sier han til NTB.

TILBAKE: Noen spillere er på vei tilbake også. Gøril Snorroeggen er omsider frisk og aktuell for sitt første mesterskap siden OL i 2008. Her mot Tyskland i World Cup i september. Foto: Henning Bagger, EPA/Scanpix
TILBAKE: Noen spillere er på vei tilbake også. Gøril Snorroeggen er omsider frisk og aktuell for sitt første mesterskap siden OL i 2008. Her mot Tyskland i World Cup i september. Foto: Henning Bagger, EPA/Scanpix Vis mer