- Det er jo publikum som skaper den unike stemninga

Da må de få komme seg til arenaen, raser hotellkonge Petter Stordalen.

KAOS: Flere tusen publikummere måtte vente forgjeves for å få plass på t-banen som skulle frakte dem til VM-arenaen der Marit Bjørgen for tida sanker gull. Foto: Kent Terje Stegavik/Scanpix
KAOS: Flere tusen publikummere måtte vente forgjeves for å få plass på t-banen som skulle frakte dem til VM-arenaen der Marit Bjørgen for tida sanker gull. Foto: Kent Terje Stegavik/ScanpixVis mer

(Dagbladet): - Folk har betalt 500 kroner for en billett, og så får de ikke kommet seg til arenaen. Dette må komme i orden straks, raser hotellkonge Petter Stordalen.

Han sier han ble trist og lei seg da han hørte om de mange tusen publikumerne som sto bom fast på Majorstua T-banestasjon eller som ikke kom seg inn på VM-arenaen i dag.

Unikt i Norge Han forteller at han har fått mange tilbakemeldinger, blant annet på Twitter, fra frustrerte VM-klare nordmenn. Han er også svært kritisk til logistikken på nettjenesten i kveld.

- Det er det store publikummet som gjør arrangementer som VM og OL så unikt i Norge. Da må de som skaper denne fantastiske stemninga komme seg til arenaen! Norge skal være verdensmestere i å arrangere nordiske grener, da må vi leve opp til det, sier Petter Stordalen.

Hotellkongen sier at han selv ikke ble offer for logistikken, men at han skal dit til uka.

- La oss nå håpe at det blir orden på dette, sier han.

VM-vakter I tillegg til transporten, har også vaktene i VM-anlegget vært et irritasjonsmoment for både tilskuere, journalister utøvere og lagledere.

Dagbladet har vært vitne til konflikter mellom landslagsapparatet og funksjonærer. Torsdag havnet sportsjef Åge Skinstad i opphetet diskusjon med en vakt foran øynene på pressekorpset.  

Han ønsket å følge Maiken Caspersen Falla gjennom pressesonen ettersom de faste presseattacheene Otto Ulseth og Rolf Nereng var opptatt med andre løpere. Skinstad ble i stedet kastet ut, fordi han bare hadde tillatelse til å la seg intervjue, og ikke til å være ledsager.

Skinstad ønsker ikke å kommentere episoden, men sier på generelt grunnlag.

- Jeg skjønner at det er viktig med restriksjoner i forhold til hvor folk har adgang, men å bruke sunn fornuft er som regel ganske smart, sier han.

Skinstad understreker samtidig at han opplever de fleste av vaktene som fornuftige, men at noen få trekker ned inntrykket.

Beklager VM-sjef Åsne Havnelid beklager forsinkelsene på det sterkeste overfor Dagbladet.

- Dette er veldig leit, sa hun tidligere i dag.

Hun forklarer at de nå skal treffe en rekke tiltak for å bedre situasjonen. De har bedt Ruter om å sette opp hyppigere avganger fra et tidligere tidspunkt i morgen, samt ha flere vogner per avgang.

Når det kommer til trengselen på stadion vil de også forsøke å utvide gangveiene noe.

- Kan de som har brukt seks hundre kroner på billett, uten å få sett arrangementet, kreve pengene tilbake?<7i>

- Vi skal evaluere dette etter hvert, men nå er det for tidlig å si noe om, svarer Havnelid.

Ruter har også lagt ut informasjon om endringer på sine nettsider.

KRITISK: Hotellkonge Petter Stordalen ble trist da han hørte om alle tilskuerne som slet med å komme seg til og inn VM-arenaen i dag. Han krever bedring i morgen. Foto: Kyrre Lien/Scanpix
KRITISK: Hotellkonge Petter Stordalen ble trist da han hørte om alle tilskuerne som slet med å komme seg til og inn VM-arenaen i dag. Han krever bedring i morgen. Foto: Kyrre Lien/Scanpix Vis mer