Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det er jo som når store rockestjerner spiller der

Hangeland gleder seg til stappa Ullevaal mot Danmark.

GODVÆRSTRENING: Fysioterapeut Roar Robinson varmer opp John Arne Riise, Kjetil Wæhler, John Carew, Brede Hangeland og Morten Gamst Pedersen foran dagens treningsøkt, som var lukket for pressen. Foto: Sigbjørn Strand
GODVÆRSTRENING: Fysioterapeut Roar Robinson varmer opp John Arne Riise, Kjetil Wæhler, John Carew, Brede Hangeland og Morten Gamst Pedersen foran dagens treningsøkt, som var lukket for pressen. Foto: Sigbjørn Strand Vis mer

FARO (Dagbladet): Da billettene til EM-kvaliken mellom Norge og Danmark i mars ble lagt ut for salg 3. januar, var det utsolgt på fem minutter.

- Vi kunne solgt ut Ullevaal to ganger. Minst, sa informasjonssjef Svein Graff i NFF til Dagbladet.

Det er klart landslagsgutta gleder seg til en kamp med sånn entusiasme fra hjemmepublikum.

- Det er jo sånn som skjer når verdenskjente rockestjerner spiller der, sier landslagskaptein Brede Hangeland til Dagbladet.

Forberedelsen viktigst I morgen spilles generalprøven mot Polen her i Portugal. Normalt sett er fotballspillere og -trenere flinke til å snakke om å ta en kamp om gangen. Men akkurat møtet med Polen har ikke stor betydning i seg selv.

- Forberedelsen til neste kamp er det viktigste her. Vi håper å få til en god prestasjon så vi kan ta med oss selvtilliten inn i kampen mot Danmark, og at vi får god forståelse av det vi skal gjøre i neste kamp, sier Hangeland.

Og betydningen av kampen er det liten grunn til å lure på. Norge leder gruppa tre poeng foran Danmark før møtet. Det er sånne kamper man liker å kalle «sekspoengskamper»: Vinner Norge er vi seks poeng foran Danmark. Vinner danskene står de nordiske rivalene likt i kampen mot Portugal om kvalifisering fra gruppa.

- Selvfølgelig er det en veldig viktig kamp. Det er bare åtte kamper i gruppa, så alle kampene er egentlig viktige. En eventuell seier mot Danmark vil bety mye, sier Hangeland.

Høydepunkt i kalenderen At entusiasmen rundt landslaget er stor, gjenspeiler seg også i troppen som er samlet på Algarve-kysten helt sør i Portugal denne uka. Ola By Rise sa tidligere til Dagbladet at trivselen i gruppa er en annen viktig faktor. Hangeland er enig.

- Jeg tror at folk trives veldig godt her. Selvfølgelig er vi også her fordi vi ønsker å bidra for landslaget. Men det er også en hyggelig gjeng å være sammen med.

Hangeland avslører også at en titt på kartet og værutsiktene gjorde sitt. I dag trente landslaget på en strøken gressmatte rett ved hotellet sitt. Rundt omkring bugner frukttrærne, og palmene svaier i den lune vinden. Noe helt annet enn norsk og engelsk februarvær, altså.

- Det skal ikke legges skjul på at det hjelper at vi er på Algarve-kysten. Denne samlingen har lenge vært merket som et høydepunkt så langt i 2011 i kalenderen min, sier Hangeland.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media