RØD FEIRING, GULT KORT: De norske jentene jublet etter 11-målsseierern mot Frankrike i Beograd i går kveld. Under kampen fikk trener Thorir Hergeirsson gult kort for å ha overlevert et timeoutkort på ureglementert vis. Det likte han dårlig. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
RØD FEIRING, GULT KORT: De norske jentene jublet etter 11-målsseierern mot Frankrike i Beograd i går kveld. Under kampen fikk trener Thorir Hergeirsson gult kort for å ha overlevert et timeoutkort på ureglementert vis. Det likte han dårlig. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

- Det er jo viktig å ta oss som oppfører oss dårlig på sidelinja

Thorir med stikk til «de høye herrer».


BEOGRAD (Dagbladet): Drøyt midtveis ut i andre omgang mot Frankrike skulle den norske landslagssjefen Thorir Hergeirsson ta timeout for å gi noen beskjeder og foreta et bytte mellom Linn Gossé og Camilla Herrem.

Med i stedet for å gi timeout-kortet til delegaten i sekretariatet, så slapp han det ned på bordet mens han fulgte med på kampen.

Formell feil Det ble ikke godt mottatt i sekretariatet. En av dommerne ble tilkalt, og etter noen ordvekslinger mellom dommer og sekretariat fikk Thorir Hergeirsson gult kort for ikke å ha overlevert timeoutkortet på korrekt vis.

- Det er viktig å gjøre ting rett. Det er ikke så nøye om trenerne holder spillerne i trøya, men det er viktig om du gir timeoutkortet rett til de høye herrer, sier Thorir Hergeirsson, med et dårlig skjult stikk til det europeiske håndballforbundet, EHF, som lot den serbiske treneren Sasa Boskovic slippe straff.

- Feil fokus - Hva synes du om å få gult kort for en slik handling?

- Det er feil fokus fra de høye herrer. Men jeg tar kritikk. Formelt skal jeg gi han kortet. Det er greit nok, sier Hergeirsson.

Thorir fikk ikke lov til å ta sin tenkte timeout på det tidspunktet, på grunn av den formelle feilen. Men han kunne overlevert timeoutkortet til delegaten bare sekunder seinere, om han hadde ønsket.

Men mens dommer og sekretariatet diskuterte, så fikk Thorir gitt de beskjedene og foretatt byttet han ønsket. Han skulle blant annet bytte Linn Gossé og Camilla Herrem.

- Det er aldri så galt at det ikke er godt for noe, sier Thorir, og smiler godt.

To gule Nå har islendingen fått to gule kort i turneringen.

- Det er viktig å ta oss som oppfører oss dårlig på sidelinja. Det har dere jo sett tidligere i mesterskapet også, sier han — igjen med dårlig skjult stikk til EHF.

- Føler du at EHF er ute etter deg?

- Nei, det gjør jeg ikke. Jeg gjorde jo feil, så du verden, jeg fortjente det kortet.

FIKK INGEN STRAFF: Serbias trener Sasa Boskovic holdt Linn Jørum Sulland i trøya under åpningskampen i EM på tirsdag. Ved en annen anledning tok han også tak i armen til den norske storskytteren. Foto: Etter tillatelse fra TV 2
FIKK INGEN STRAFF: Serbias trener Sasa Boskovic holdt Linn Jørum Sulland i trøya under åpningskampen i EM på tirsdag. Ved en annen anledning tok han også tak i armen til den norske storskytteren. Foto: Etter tillatelse fra TV 2 Vis mer