Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slakter Vålerengas og Brann protester

Det er Joacim Jonsson som rører

Joacim Jonsson vil ta fra norske fotballklubber retten til å anke grove dommertabber. Ingen feil er stor nok om du ikke har VAR, mener Discovery-eksperten.

EKSPERT: Joacim Jonsson blir flittig brukt som ekspert i Discovery. Foto: Discovery
EKSPERT: Joacim Jonsson blir flittig brukt som ekspert i Discovery. Foto: Discovery Vis mer

EN AV DE høyeste og mest markante stemmene i norsk fotball er svensk. Det er greit. Fotballen er grenseløs og har sitt eget språk.

Selv de som ikke skjønner noe som helst snakker det.

JOACIM JONSSON, EKSPERT på alle nivåer i alle kanaler som sender norsk fotball på Discovery-plattformen, snakker fotballspråket flytende. I tillegg er han klar og tydelig.

Joacim Jonsson er akkurat den fotballeksperten en TV-kanal ønsker seg.

Han gjør jobben han er satt til uten frykt for internett-troll og aktørenes vrede.

HER FORLEDEN HØRTE jeg Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo omtale Jonsson som verdensmesteren, før han i neste åndedrag konkluderte med at norsk fotball da har to. Det første beskriver hvordan mange oppfatter og ser på Joacim Jonssons kategoriske utspill fra TV-studioet.

Det andre forteller at Fagermo har selvinnsikt og kjenner lusa på gangen.

BEGGE DELER ER riktig, og begge deler er bra. Norsk fotball trenger folk som snakker rett fra levra. Fotballen trenger høye stemmer. Fotballen trenger temperatur. Men en god regel er alltid å holde munn når man ikke har noe klokt å si.

Der er ikke Joacim Jonsson like god.

SVENSKENS SISTE UTSPILL på Eurosport.no er i den kategorien. Det burde ikke vært uttalt. Joacim Jonsson vet ikke hvor han er når han skjeller ut Norges Fotballforbund for to protester fra Vålerenga og Brann, kaller dem meningsløse og sier NFF kan skylde seg selv for at to dommeravgjørelser som de facto er ett hundre prosent feil, har kommet til Ullevaal stadion i form av protester.

Hadde han jobbet i en statlig TV-kanal i et autoritært regime hadde det sikkert vært grei skuring for seerne og leserne.

I Norge, der urett blir rett når man hever armen og protesterer på beviselig urettferdighet, er det heldigvis ikke sånn.

JOACIM JONSSON SIER "det blir bare rør om vi skal legge inn protest på alt", og utdyper påstanden med "det blir sånn at når man ser at noen protester har gått inn, så er det flere som vil protestere".

Han konkluderer med at "NFF har lagt opp til dette selv".

MED DET SIER han dermed at Vålerenga ikke skulle protestert på Herolind Shalas røde kort mot Stabæk, selv om det tok NFF to sekunder å omgjøre straffen, og at Brann protesterte på keeper Ali Ahamadas gule kort mot Sandefjord fordi Vålerenga hadde protestert noen serierunder i forveien.

Ifølge Jonsson er det VAR som skal ta seg av sånt.

Protester vil han ikke ha noe av.

Har du ikke VAR kan dommerne være så dårlige de bare vil.

NOEN TING ER ikke til å tro. Dette er en av dem. Joacim Jonsson er ikke tilhenger av videodømming etter kamp. Enten har du VAR eller så har du det ikke. Det skal ikke sitte et panel på Ullevaal Stadion og utvise etterpåklok rettferdighet.

Dermed mener han også at selv de groveste dommerfeil skal stå, at dømt er dømt, uansett.

Selv om feil mann fra feil lag blir sendt i garderoben er det greit for Joacim Jonsson.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!