Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tour de Ski 2017

- Det er kanskje denne dagen jeg har grua meg mest til

Weng var så stiv at hun trodde hun skulle ende sist. 

VAR SPENT: Heidi Weng fikk med seg nok en pallplass og et perfekt utgangspunkt for resten av touren på sprinten i Val Müstair i dag. <br>Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
VAR SPENT: Heidi Weng fikk med seg nok en pallplass og et perfekt utgangspunkt for resten av touren på sprinten i Val Müstair i dag.
Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

VAL MÜSTAIR (Dagbladet): Heidi Weng, av alle utpekt som den store favoritten til sammenlagtseieren i Tour de Ski, gjorde jobben sin på åpningssprinten nyttårsaften.

Tredjeplassen sikret henne et meget godt utgangspunkt før touren fortsetter med en femkilometers klassisk fellesstart i morgen.

Til tross for nok en pallplass var det en tung dag for sammenlagtlederen i verdenscupen.

- Det var tungt, ikke noen rå følelse i det hele tatt, men det å klare å komme på pallen for det, er som en seier for min del. Jeg padla vel på sletta, jeg var stokk stiv, det er lenge siden jeg har vært så stiv. Jeg har sagt før at jeg har vært stiv, men i dag var jeg kjempestiv, forteller Weng på karakteristisk måte.

- Jeg var sikker på at jeg skulle bli sist en periode der, men det var ingen som kom, så det holdt. For min del var det en veldig god start og spesielt når prologen ikke var så rå.

Spurtslo Østberg

Det som derimot var rått, var spurten i semifinalen. Der parkerte hun Ingvild Flugstad Østberg, som ikke akkurat er hvem som helst når det kommer til en spurt.

Weng gikk til finalen, Østberg røyk ut. At Østberg også er den tøffeste sammenlagtrivalen i touren var en pen sprintbonus for Weng.

- Jeg føler egentlig at når jeg først kommer til en spurt så er det et eller annet som skjer, uansett hvor stiv jeg er. Vi får nå se videre framover, endelig er denne dagen ferdig. Det er kanskje den jeg har grua meg mest til. Nå spiller det forsåvidt ingen rolle hvordan det går i fortsettelsen, jeg klarte å gjøre det bra i sprint skøyting, og det betydde veldig, veldig mye for min del, sier Weng.

Alles favoritt

- Alle peker på deg som favoritt?

- Jeg skjønner det jo, forsåvidt. Jeg gjorde det bra på Lillehammer, men det er mange skirenn og mange som kan gå fort. Det kan bli tett allerede i morgen, sier hun, og avslører at hun ennå ikke vet om matforgiftningen som satte henne utenfor i jula kommer til å påvirke prestasjonen hennes i løpet av denne kraftprøven.

- Godt spørsmål, jeg var slått ut i tre, fire dager, men sånn er det. Det var godt det var i starten, med en gang jeg kom hjem. Jeg vet ikke helt om jeg kjente noe til det i dag, det tar jo litt tid med sånt, og i hvert fall når jeg var så dårlig. Sånn er det, det var godt det var i starten av jula og ikke i slutten, så jeg kom meg hit, sier Weng til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!