IKKE KALL MEG BABE, OSV: Linn Jørum Sulland likte dårlig kallenavnet de franske jentene ga henne. På parketten svarte hun med storspill. Foto: SCANPIX/AP/Marko Drobnjakovic
IKKE KALL MEG BABE, OSV: Linn Jørum Sulland likte dårlig kallenavnet de franske jentene ga henne. På parketten svarte hun med storspill. Foto: SCANPIX/AP/Marko DrobnjakovicVis mer

- Det er kanskje det siste jeg vil være

Sulland misliker kallenavnet de franske jentene har gitt henne.

BEOGRAD (Dagbladet): Norge - Frankrike 30-19.

Frankrikes målvakt Cleopatre Darleux ble i november kåret til verdens mest sexy idrettskvinne av den franske avisen L?Equipe.

På spørsmål fra TV2 om det er noen på det norske laget som kunne true hennes posisjon som verdens mest sexy idrettskvinne, dro hun fram den norske høyrebacken, Linn Jørum Sulland.

- Vi kaller henne Barbie, sa Darleux.

Sulland har fått meg seg hva de franske jentene kaller henne. Og overfor Dagbladet legger hun ikke skjul på at hun ikke synes noe om det.

- For meg er ikke Barbie noe positivt. Det er kanskje det siste jeg vil være, tror jeg, sier hun til Dagbladet.

Målvakt Katrine Lunde Haraldsen forsvarer venninna.

- Dette har sikkert kommet opp fordi de er misunnelig på henne. Men hun er jo også veldig pen, da, sier Katrine Lunde Haraldsen.

Uttelling
Linn Jørum Sulland har aldri problemer med å motivere seg til kamper, men legger ikke skjul på at det var ekstra godt å vise seg fram — sportslig — mot de franske jentene:

Sju av ni Sulland-skudd ga uttelling, og den norske høyrebacken ble atter en gang norsk toppscorer.

Fire av målene kom på straffekast, hvor hun hadde full uttelling,

Sulland bomma på den første straffa i EM, men har siden prikket den ene etter den andre.

- Jeg er vel ikke sikker på scoring hver gang, men jeg har selvsagt god tro på at jeg vil score. Ellers hadde jeg ikke meldt meg til å ta dem, sier hun og smiler.

Stor nivåforskjell
Etter tre svake norske kamper i gruppespillet, så var det gode gamle norske takter over spillet i kveld. Forsvaret satt, og i angrep var det god uttelling.

- Det er vanskelig å svare på hvorfor nivåforskjellen blir så stor. I dag var alle strålende, sier Linn Jørum Sulland.

- Men Frankrike er et bedre lag enn hva vi har møtt tidligere i mesterskapet, og de er et lag som ikke drar ned tempoet mot oss. Og så kjenner vi dem jo godt.

- Passer det rett og slett Norge bedre å spille mot gode lag?

- Nå har vi jo vunnet de andre kampene også, men ja, det passer oss helt klart bedre. Det var en god stemning i laget før kampen, og jeg følte at alle var klare. I dag satt alt fra start, og da er det veldig moro, sier Sulland.

- Og nå, etter én god kamp, så er dere i folks øyne plutselig gullfavoritter igjen?

- Om vi spiller som dette, så skjønner jeg at folk ser på oss som gullfavoritter. Men vi har også spilt tre kamper hvor vi ikke har spilt så bra, så det svinger veldig for oss også.

- Men vi er avhengig av å spille på dette nivået hele veien om vi skal gå helt til topps, sier Linn Jørum Sulland til Dagbladet.

Mens flere av hennes landslagsvenninner har slitt med motivasjon og manglende overskudd etter OL-gullet, så kjører Linn Jørum Sulland bare på videre. Det er ingen ting som tyder på noen formdupp der i gården.

- Jeg merker jo at jeg har spilt mange kamper, men vi er blitt tatt godt vare på i Larvik. Blant annet har vi fått litt fri, så jeg har ikke følt meg sliten, sier Linn Jørum Sulland.

- Sliten kan du være i januar, februar, mars, april, mai og juni, skyter målvakt Katrine Lunde Haraldsen inn.