«Det er kanskje ingen heksejakt, men det er helt feil fokus»

Chelsea-fans oppgitt over hetsen etter seieren mot Barca.

(Dagbladet): Chelsea vant 1-0 mot Barcelona på Stamford Bridge i går kveld.

Underveis og etter kampen var det mange på blant annet sosiale medier som kritiserte taktikken til engelskmennene. Også Viasat-kommentatorene mente Chelsea var heldige.

- Det er ikke fortjent, Chelsea har nesten ikke vært foran målet til Barcelona, uttalte ekspertkommentator Rune Bratseth.

- Feil fokus Leder i Chelseas norske supporterklubb, Even Strete, var selv på plass i Viasat-studio for å følge semifinalen.

MATCHVINNER: Didier Drogba scoret det eneste målet på Stamford Bridge i går.   EPA/ANDY RAIN
MATCHVINNER: Didier Drogba scoret det eneste målet på Stamford Bridge i går. EPA/ANDY RAIN Vis mer

- Det var jo en spesiell kamp, og jeg kan med en gang innrømme at Chelsea ikke er like gode som Barcelona. Likevel reagerer jeg på en del av det som blir sagt. Både i Viasat-studio og andre steder. Chelsea måtte spille taktisk for å vinne, og da skjønner jeg ikke hvorfor folk skal henge ut klubben. Det er kanskje ikke en heksejakt mot klubben, men det er helt feil fokus etter en slik kamp, sier Strete til Dagbladet.

Han mener fotball handler om å vinne, og at Chelsea ikke kan klandres for taktikken.

- Det er helt bevisst at de lar Barcelona spille mange pasninger og tillater dem styre store deler av spiller, sier Strete.

- Kan ikke hylle taktikken Programleder i Viasat, Jan Åge Fjørtoft, mener ekspertene i studio ikke kan hylle taktikken når Barcelona er så nære scoring.

SKUFFET: Barcelona-spillerne. Foto: EPA/ANDY RAIN
SKUFFET: Barcelona-spillerne. Foto: EPA/ANDY RAIN Vis mer

- Etter kampen i går skrøt også vi av Chelsea, men det er nyanseforskjeller på det Chelsea gjorde og for eksempel det Inter gjorde da de slo ut Barcelona. Vi kan ikke hylle taktikken når Barcelona treffer stolpen tre-fire ganger, men vi kan hylle resultatet, sier Fjørtoft til Dagbladet.

- Selv om Chelsea var heroiske, (Gary) Cahill kjempa som en løve, og så videre så må vi huske at vi ikke fant et supermiddel for å slå Barca i går. De hadde nok sjanser, to skudd i stanga, til å vinne. Så det var ingen endelig løsning, men de vant, og sist gang jeg sjekka så var det det viktigste å vinne, sier Fjørtoft.

Den tidligere landslagsspissen sier han har vært med på lignende forestillinger som på Stamford Bridge i går kveld.

GOD: Kaptein John Terry spilte en god kamp for Chelsea. Foto:    AFP PHOTO/ GLYN KIRK
GOD: Kaptein John Terry spilte en god kamp for Chelsea. Foto: AFP PHOTO/ GLYN KIRK Vis mer

- De vant 1-0 i går. For det første har jeg spilt i slike kamper og for et landslag som har blitt hyllet for å vinne på liknende måte selv. Gud var norsk da vi klarte poeng i Rotterdam, dette er en del av sporten, sier Fjørtoft.

- Det minner meg litt om min gode venn Nils Arne Eggen, han skrøt av alle lagene som kom til Lerkendal for å vinne, men glemte å nevne at de nettopp hadde slått dem 6-0, legger Viasat-programlederen til.

Tror Chelsea scorer Supporterleder Strete tror det er femti prosent sjanse for at Chelsea når finalen. Returoppgjøret i Barcelona spilles i neste uke.

- Jeg var på plass på finalen i Moskva i 2008 da vi tapte mot Manchester United, og i 2009 husker jo alle hvordan det gikk. Dersom 2012 blir året vi endelig lykkes vil det være en stor overraskelse. Det var ikke mange som hadde trodd dette for noen måneder siden, og pila har virkelig pekt oppover etter at Roberto Di Matteo kom til klubben. Jeg tror det er femti prosent sjanse for at vi kommer til finalen, sier Strete.

VIASAT-EKSPERT: Jan Åge Fjørtoft.
Foto: Lise Åserud / Scanpix
VIASAT-EKSPERT: Jan Åge Fjørtoft. Foto: Lise Åserud / Scanpix Vis mer

- Hva med returkampen?

- Det blir helt klart tøft, men jeg tror Chelsea scorer. I så fall er Barcelona nødt til å score tre, sier Strete.

Fjørtoft spår to åpne oppgjør i neste uke mellom Real Madrid - Bayern Munchen og Barcelona - Chelsea.

KAPTEIN: Chelseas John Terry. Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth.
KAPTEIN: Chelseas John Terry. Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth. Vis mer

- Som nøytral tilskuer, drømte jeg om dette, to åpne oppgjør neste uke. Det er fantastiske utgangspunkt for oss som elsker fotball, sier Fjørtoft.

DEPPET: Barcelonas Lionel Messi. Foto: AP Photo/Matt Dunham
DEPPET: Barcelonas Lionel Messi. Foto: AP Photo/Matt Dunham Vis mer