- Det er kanskje like greit å gi seg

Thomas Myhre setter punktum etter 20 år med toppfotball.

INNHOLDSRIK KARRIERE: Thomas Myhre har spilt 56 landskamper for Norge. Hans siste klubb var Kongsvinger.  

Foto: Erlend Aas / Scanpix
INNHOLDSRIK KARRIERE: Thomas Myhre har spilt 56 landskamper for Norge. Hans siste klubb var Kongsvinger. Foto: Erlend Aas / ScanpixVis mer

(Dagbladet): Thomas Myhre mener 14 klubber på 20 år er nok. 37-åringen anser det som nesten sikkert at han legger hanskene på hylla.

Keeperveteranen hadde en ustabil sesong for konkursrammede Kongsvinger i fjor, og da laget rykket ned, ønsket de ikke ledelsen å forlenge kontrakten med den tidligere landslagskeeperen.

Myhre har holdt muligheten for å fortsette åpen i hele vinter, men innser nå at han kjemper en kamp mot klokka og mangel på interesse fra mulige klubber.

- Jeg har ikke kastet inn håndkleet fullstendig, men det er ikke veldig sannsynlig at jeg kommer til å spille fotball på toppnivå igjen. Det skal mildt sagt mye til, sier han til Dagbladet.

Trente med Vålerenga
37-åringen har vært i kontakt med flere klubber i vinter, i tillegg til at han har trent med både Vålerenga og Strømmen. De siste ukene har han imidlertid bare holdt formen inntakt på helsestudio.

- Jeg holder det gående, men ikke keeperteknisk. For to-tre uker siden fant jeg ut at det ble veldig mye med både fotball, familie og andre prosjekter, og bestemte meg for at det kanskje er like greit å gi meg, sier han.

Planen er å holde døra på gløtt ut mars — når overgangsvinduet stenger. Har det ikke skjedd noe innen det, blir Myhre pappa og familiemann på heltid.

- Vi har tre barn nå og minstemann har akkurat fylt ett år. Det er kanskje ikke så rart at fruen har gitt meg signaler om å trappe litt ned. Hun skal tilbake i jobb snart, så nå er det hennes tur til å bestemme, sier han.

Østfoldingen har hatt en lang karriere, og han har vært innom 13 klubber i fem land. Turen har gått fra Moss til Viking, videre til Everton og blant annet tyrkiske Besiktas.

Nei til Adecco
Han kom tilbake til Norge og Fredrikstad i 2005, men fikk en ny sjanse i England da Charlton kom på banen. I 2007 dro han tilbake til Viking, hvor han spilte i tre år, før han altså avsluttet karrieren i Hedmark og på Kongsvinger.

37-åringen har fortsatt mulighet til å fortsette som keeper, men da i Adeccoligaen. Det er han svært lite lysten på.

- Jeg er ikke så klar for å forsake helgefri med familien for å sitte på en buss til... Ja, et eller annet sted langt unna, sier han.

Ved siden av familien, har nemlig ekskeeperen nok av andre baller i lufta. Han vurderer å inngå en fast avtale som ekspert for Viasat, og i tillegg skal han ta UEFA-trenerkurs og keepertrenerkurs.

Keeperakademi
Det mest tidkrevende prosjektet er likevel arbeidet med å lage et keeperakademi.

- Jeg er veldig opptatt av talentutvikling, og er det én posisjon som er blitt glemt her i landet, er det keeperplassen. Derfor er planen å lage et akademi for aldersgruppen 13 til 16 år. De som får bli med skal plukkes ut etter talent og prestasjon, sier han.

Og hvis han mot formodning skulle få lyst til å selv bli keeper igjen, er i hvert fall planen klar:

- Planen er å gjøre comeback i 2014. Da er jeg sikkert mye rundere enn nå, he-he.