SLITEN: Olav Lundanes var dyktig sliten etter å ha løpt inn til VM-bronse på langdistanse i orientering onsdag. I dag slo han tilbake med VM-gull på mellomdistansen. Foto: Newspower / NTB Scanpix
SLITEN: Olav Lundanes var dyktig sliten etter å ha løpt inn til VM-bronse på langdistanse i orientering onsdag. I dag slo han tilbake med VM-gull på mellomdistansen. Foto: Newspower / NTB ScanpixVis mer

- Det er kanskje litt kaxig å si det, men jeg har hatt bedre dager enn dette

Lundanes etter dagens VM-gull.

CAMPOMULO (Dagbladet): Olav Lundanes (26) ble i ettermiddag verdensmester for tredje gang, da han slo alle på mellomdistansen i Italia.

26-åringen trodde først han bare tok sølv, men han rykket opp til gullplass da Thierry Gueorgiou ble disket fordi han hadde hoppet over en port.

- Kaxig - Det er kanskje litt «kaxig» å si det, men jeg mener jeg har hatt bedre dager enn dette i vinter. Det er litt synd at jeg har denne følelsen, men i dag er jeg kjempefornøyd med at det holdt, sier Lundanes til Dagbladet.

På onsdagens langdistanse tok Lundanes bronse, mens Gueorgiou vant. I dag var nordmannen best.

Følte seg sliten - Jeg følte meg sliten etter onsdagens langdistanse, men jeg er godt fornøyd med løpet i dag selv om det ble et par misser, sier Lundanes.

- Jeg fikk igjen for treningen i høyden. Jeg har trent i Sør-Afrika i tre uker, og det passet godt siden dagens konkurranse gikk på en høyde mellom 1450 og 1650 meter over havet, sier 26-åringen.

Dagens VM-gull er Lundanes´ tredje. Tidligere har han to gull på langdistanse, fra 2010 og 2012.