- Det er kanskje litt kaxig å si det, men jeg har hatt bedre dager enn dette

Lundanes etter dagens VM-gull.

SLITEN: Olav Lundanes var dyktig sliten etter å ha løpt inn til VM-bronse på langdistanse i orientering onsdag. I dag slo han tilbake med VM-gull på mellomdistansen. Foto: Newspower / NTB Scanpix
SLITEN: Olav Lundanes var dyktig sliten etter å ha løpt inn til VM-bronse på langdistanse i orientering onsdag. I dag slo han tilbake med VM-gull på mellomdistansen. Foto: Newspower / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CAMPOMULO (Dagbladet): Olav Lundanes (26) ble i ettermiddag verdensmester for tredje gang, da han slo alle på mellomdistansen i Italia.

26-åringen trodde først han bare tok sølv, men han rykket opp til gullplass da Thierry Gueorgiou ble disket fordi han hadde hoppet over en port.

- Kaxig - Det er kanskje litt «kaxig» å si det, men jeg mener jeg har hatt bedre dager enn dette i vinter. Det er litt synd at jeg har denne følelsen, men i dag er jeg kjempefornøyd med at det holdt, sier Lundanes til Dagbladet.

På onsdagens langdistanse tok Lundanes bronse, mens Gueorgiou vant. I dag var nordmannen best.

Følte seg sliten - Jeg følte meg sliten etter onsdagens langdistanse, men jeg er godt fornøyd med løpet i dag selv om det ble et par misser, sier Lundanes.

- Jeg fikk igjen for treningen i høyden. Jeg har trent i Sør-Afrika i tre uker, og det passet godt siden dagens konkurranse gikk på en høyde mellom 1450 og 1650 meter over havet, sier 26-åringen.

Dagens VM-gull er Lundanes´ tredje. Tidligere har han to gull på langdistanse, fra 2010 og 2012.

FAKTA

VM orientering fredag, mellomdistanse:

Menn:
1) Olav Lundanes, Norge 38.12, 2) Fabian Hertner, Sveits 0.18 min. bak, 3) Oleksandr Kratov, Ukraina 0.34.

Kvinner:
1) Annika Billstam, Sverige 37.03, 2) Ida Bobach; Danmark 0.22 min. bak, 3) Tove Alexandersson, Sverige 0.24.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer