VERRE ENN GREEN? Algerie-keeper Fawzi Chaouchi kløner det til på et halvgodt skudd fra Robert Koren, og gir Slovenia seieren i VMs kjedeligste kamp så langt. Foto: Ivan Sekretarev, AP/Scanpix
VERRE ENN GREEN? Algerie-keeper Fawzi Chaouchi kløner det til på et halvgodt skudd fra Robert Koren, og gir Slovenia seieren i VMs kjedeligste kamp så langt. Foto: Ivan Sekretarev, AP/ScanpixVis mer

- Det er keeperspill på Tufte-nivå

Frode Olsen mener keepertabben som reddet Slovenia var verre enn Green sin.

|||
(Dagbladet): Algerie - Slovenia 0-1.

Det luktet buljongpar av Algerie - Slovenia på forhånd, og kampen levde dessverre opp til de lave forventningene. I alle fall i fem kvarter.

Et tåpelig algerisk rødt kort og en keepertabbe på Green pluss-nivå gjorde tidligere LSK-stjerne Robert Koren til matchvinner for Slovenia.

Koren siktet inn mot høyre stolpe fra like utenfor straffefeltet.

Skuddet var ikke spesielt hardt, og burde vært en smal sak for Algerie-keeper Faouzi Chaouchi, som hadde hatt god kontroll på de få avslutningene han var utsatt for tidligere i kampen.

- Tufte-nivå JaMen da han skulle legge seg ned og fange skuddet fra Koren, spratt ballen i gresset rett foran ham, og opp mellom armene og brystet på keeperen.

- Det er det verste jeg har sett. Det er keeperspill på Tufte-nivå. Det er faktisk verre enn Green sin, sier tidligere lanslagskeeper Frode Olsen i TV 2s VM-studio.

FIN FEIRING: Robert Koren (nærmest kamera til venstre) og lagkameratene feirer scoring. Foto: Darko Bandic, AP/Scanpix
FIN FEIRING: Robert Koren (nærmest kamera til venstre) og lagkameratene feirer scoring. Foto: Darko Bandic, AP/Scanpix Vis mer

Vill jubel hos Koren & co selvsagt, og tilsvarende fortvilelse hos algerierne, som hadde støtte av Zinedine Zidane på tribunen.

Raskeste røde Franskfødte Zidane har algeriske røtter, og forsøkte seg blant vanlige tilskuere helt til noen plutselig flokket seg rundt ham slik at han måtte rømme opp på VIP-tribunen med hjelp av vaktene.

Det var faktisk kampens TV-høydepunkt ved siden av en supporter som hadde klatret opp i et av flomlysene.

Et kvarter før slutt fikk vi også se det raskeste røde kortet så langt i VM. Algeries innbytter Abdelkader Ghezzal fikk sitt andre gule kort etter et kvarter på banen da han forsøkte å dempe ballen med armen inne i feltet til Slovenia.

Uruguays Nicolas Lodeiro varte i det minste 18 minutter mot Frankrike før han ble sendt ut.

DUMT KORT: Algeries innbytter Abdelkader Ghezzal forsøkte å dempe med armen i feltet til Slovenia, og fikk sitt andre gule kort etter et kvarter på banen. Foto: Christophe Simon, AFP/Scanpix
DUMT KORT: Algeries innbytter Abdelkader Ghezzal forsøkte å dempe med armen i feltet til Slovenia, og fikk sitt andre gule kort etter et kvarter på banen. Foto: Christophe Simon, AFP/Scanpix Vis mer