SANG BEGGE NASJONALSANGER: Thorir Hergeirsson sang med på både den norske - og her den islandske - nasjonalsangen før avkast. Han synes det var kjedelig å slå sitt eget fødeland med 13 mål.  Til venstre medtrener Mia Hermansson Högdahl. Foto: Gorm Kallestad, Scanpix
SANG BEGGE NASJONALSANGER: Thorir Hergeirsson sang med på både den norske - og her den islandske - nasjonalsangen før avkast. Han synes det var kjedelig å slå sitt eget fødeland med 13 mål. Til venstre medtrener Mia Hermansson Högdahl. Foto: Gorm Kallestad, ScanpixVis mer

- Det er kjedelig å slå Island så mye

Thorir påførte sine landskvinner braknederlag.

SANTOS (Dagbladet): Vi fulgte VM-kampen direkte: Norge - Island 27-14 (14-7).

Islendingene som sjokkerte med seier mot Montenegro i åpningskampen, klarte ikke å overraske sin landsmann Thorir Hergeirsson og hans norske mannskap i tredje kamp i VM-gruppespillet.

Til slutt vant Norge med 13 mål. Litt mer enn Thorir egentlig liker.

- Jeg synes det er kjedelig å vinne så mye over dem, egentlig. Men du må forholde deg profesjonelt til det. Vi trengte denne kampen, og vi trengte denne opplevelsen, sier Hergeirsson til Dagbladet.

- Jeg kan ikke ta ansvaret for det islandske laget når vi møtes, men jeg håper de kan gjøre det bra videre. Det er spennende lag, de har fått til mye med små ressurser. Flere burde se til Island hvis de vil bygge lag. Når vi i Norge sier at vi er et lite land, så er det langt unna.

Rett i overtall De norske jentene var forberedt på en tøff fysisk kamp mot Island, og det gikk bare 27 sekunder før islendingene fikk sin første tominutter.

NY STORSEIER: Camilla Herrem fikk vist fram litt samba-håndball i Santos da Island ble solid slått i kveld. Foto: Gorm Kallestad, Scanpix
NY STORSEIER: Camilla Herrem fikk vist fram litt samba-håndball i Santos da Island ble solid slått i kveld. Foto: Gorm Kallestad, Scanpix Vis mer

Norge startet kampen med solid forsvarsspill, og stoppet det meste Island forsøkte seg på.

Offensivt var det også mye positivt fra Norge. Marit Malm Frafjord kjempet seg til straffer og mål fra streken, Ida Alstad vartet opp med gode skudd og en praktfull flyverpasning til Camilla Herrem - som kanten tricket i mål.

Linn Jørum Sulland og Linn-Kristin Riegelhuth Koren var sikre fra straffemerket, og mot slutten av omgangen kom også Heidi Løke inn og scoret fra streken.

Norge ledet med sju mål til pause.

Juniorene med på festen Og etter pause ble den norske dominansen enda råere. De norske juniorene bidro også: Amanda Kurtovic hadde hamret inn fire mål i da Stine Bredal Oftedal scoret sitt første for kvelden etter drøye ti minutter av andre omgang.

Da tok Island timeout. Da var sjumålsledelsen til pause blitt til tretten mål: 23-10.

Island scoret riktignok det første målet etter timeouten, men Norge svarte med bare å dra fra med spillere som kom inn fra benken og scoret, og Kari Aalvik Grimsbø som kom inn og reddet straffekast.

Selv ikke da Norge måtte spille fire mot seks etter to utvisninger på rappen, klarte Island å knappe inn - takket være en scoring av Oftedal endte den perioden 1-1.

Norge slapp foten litt av gasspedalen i sluttminuttene, og seieren kunne blitt enda større. Men 13 målsseier er rikelig. I morgen venter Angola, som ga Montenegro kamp til døra tidligere i kveld.