Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det er kjedelig om jeg får en telefon når jeg går av flyet i Kasakhstan om at jeg skal gå VM

Sondre Turvoll Fossli vil ha VM-beskjed i dag.

FØLER SEG KVALIFISERT FOR VM: Sondre Turvoll Fossli ble nummer to på NM-sprinten i dag, og har vært i finalen i samtlige uttaksrenn denne sesongen. Nå vil han ha beskjed om han får gå VM før flyet hans til Kasakhstan går klokka fem i morgen tidlig. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbldet
FØLER SEG KVALIFISERT FOR VM: Sondre Turvoll Fossli ble nummer to på NM-sprinten i dag, og har vært i finalen i samtlige uttaksrenn denne sesongen. Nå vil han ha beskjed om han får gå VM før flyet hans til Kasakhstan går klokka fem i morgen tidlig. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbldet Vis mer

RØROS (Dagbladet): Det var mann mot mann, og fire VM-plasser lå i potten før NM-sprinten i dag.

Det vil si, av de fire plassene Norge har i VM-sprinten, er to mer eller mindre allerede gitt til Eirik Brandsdal og Ola Vigen Hattestad.

- Jeg har fått beskjed om ikke å si noe, men jeg har i hvert fall en flybillett til høyden i morgen, svarte Ola Vigen Hattestad på spørsmål om han følte han hadde vist nok til å få gå i VM.

Da var han ute av kvartfinalene, men gikk likevel videre til semifinalen. Hattestad falt i semien, og forsvant ut der i stedet. Brandsdal ble numer fire i finalen, foran brødrene Petter og Tomas Northug.

- Jeg syns Eirik og Petter bør gå i Falun, men så er jeg ikke så sikker. Jeg håper jo at jeg også får gå, jeg har vunnet NM, sa NM-vinneren Timo Andre Bakken til Dagbladet etter løpet.

Bakken var overlegen gjennom hele dagen, vant prologen, og til slutt hele NM-sprinten. Rett bak ham kom Sondre Turvoll Fossli, en mann som har vært i finalen i alle de fire rennene som før sesongen hadde status som uttaksrenn.

- Jeg er tatt ut til U23-VM i Kasakhstan også, og der har jeg et fly som går klokka fem i morgen tidlig. Jeg håper jo at jeg kan få en beskjed om jeg skal til VM snart, for jeg drar ikke til Kasakhstan om jeg skal gå i Falun. Det er litt kjedelig å sitte på flyet til Kaskhstan og så få en telefon når jeg kommer fram, sier Turvoll Fossli.

Sprinttrener Arild Monsen, som på grunn av sykdom så sprinten fra et hotellrom på Tynset i dag, kan berolige Fossli med at han i hvert fall kommer til å få beskjed før flyet går.

- Det er jo tre alternativer for han nå, enten så reiser han til Kasakhstan, eller så skal han til Seiser Alm, eller så blir han hjemme i Hokksund. Sondre må få en beskjed i løpet av kvelden, men jeg kan ikke fortelle deg nå hvor det er han skal reise, sier Monsen til Dagbladet.