- Det er kjerringa som får høre det

Magne Hoseth klager ikke til Solskjær etter lite spilletid.

• Molde - Aalesund 2-1
 
MOLDE (Dagbladet): Selv om Magne Hoseth har opplevd å bli far for første gang i år, har 31-åringen fra Averøya på Nordmøre hatt vanskelige tider på fotballbanen i 2012. Hoseth har gått fra å være fast på midtbanen til Moldes gullag i fjor til å sitte på benken i fire av Moldes sju første kamper i årets Tippeliga.
 
Og først i går sesongdebuterte Hoseth fra start av på hjemmebane.
 
Der avgjorde imidlertid averøyingen kampen med å sette inn straffen som ga Molde 2-1-seier over naborival Aalesund.
 
Hoseth, som er inne i sin ellevte sesong for Molde, har sjeldent vært benket over en lengre periode i Molde-drakta. Nå er han innstilt på å vise Ole Gunnar Solskjær at han fortjener en plass i førsteelleveren til de regjerende seriemesterne.

- I 2009 var jeg i samme situasjon som jeg er nå og da kom jeg tilbake og gjorde en av mine beste sesonger, erindrer Molde-veteranen, som innrømmer at det har vært tøft å bli benket.

- Du må bare bite tennene sammen og heller vise sjefen at du vil spille. Jeg vil gjøre det vanskelig for Ole Gunnar å utelate meg, sier Hoseth.
 
Vil ikke syte En ung Magne Hoseth ville nok ha reagert negativt på lite spilletid, men med alderen har også Hoseths mentale innstilling vokst.

- Jeg ville nok ha vært mer grinete om dette hadde skjedd tidligere i karrieren. Men nå er det viktig for meg at jeg støtter opp om de som skal spille og heller være lojal og ydmyk når jeg først får sjansen. Jeg vil ikke gå rundt å sutre, men vise omgivelsene at jeg er profesjonell, sier Hoseth.
 
Heller enn å klage sin nød om manglende spilletid på treningsfeltet, får Hoseth utløp for sine frustrasjoner hjemme hos sin samboer.

SCORET:  Magne Hoseth (t.v.), Daniel Berg Hestad og Joshua Alexander Gatt (t.h.) jubler etter at Hoseth har satt inn 2-1 mot Aalesund. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
SCORET: Magne Hoseth (t.v.), Daniel Berg Hestad og Joshua Alexander Gatt (t.h.) jubler etter at Hoseth har satt inn 2-1 mot Aalesund. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

- I stedet for å gå rundt å syte på trening, tar jeg heller oppgjørene på kammerset med kjerringa,.  Det er hun som får høre at jeg er misfornøyd, forteller Hoseth.
 
Molde-manager Ole Gunnar Solskjær mener Magne Hoseth har vist mental styrke i sesonginnledningen.

- Han har ventet tålmodig og har jobbet hardt for å komme tilbake, men Magne har vært gjennom slike perioder før. Mot Aalesund slipper han seg løs og spiller fotball og da er han fantastisk, skryter Solskjær.
 
47. straffemål I gårsdagens 2-1-seier mot Aalesund avgjorde Hoseth nabooppgjøret med å score sitt 47. mål på straffespark. Han har kun bommet to ganger — det ene mot Strømsgodset i 2001 og det andre mot Kongsvinger ni år senere.

- Jeg har en god statistikk på straffer. Jeg har kun to bom på 49 forsøk, smiler Hoseth.
 
Han var nok en gang sikker fra krittmerket på stillingen 1-1.  Hoseth fintet ut Sten Grytebust og klistret ballen helt nede ved den venstre stolpen til Aalesund-keeperen.

- Det er alltid artig å score, men for meg var det viktigst å spille en bra kamp igjen og føle at jeg bidrar i nitti minutter, sier Molde-spilleren.
 
Selv om Ole Gunnar Solskjær var godt fornøyd med tre poeng mot Kjetil Rekdal & co., likte han ikke at laget hans nok en gang virket småstresset på slutten.

TILBAKE FRA START:  Moldes Magne Hoseth var tilbake i startelleveren mot Aafk. 
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
TILBAKE FRA START: Moldes Magne Hoseth var tilbake i startelleveren mot Aafk. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Vi har det for vane å gjøre det spennende for oss selv. Det er ikke bra for hjertet selvfølgelig. Det vi må lære av slike kamper, er å holde ballen i laget, sier Solskjær.