Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det er kjipt akkurat nå, men jeg kommer tilbake

Den norske superstjerna om den alvorlige skaden.

I OPPTRENING: Aksel Lund Svindal (31) kunne nylig fjerne støtteskoen rundt venstrefoten. Norges beste alpinist de siste årene jobber nå hardt for å komme tilbake på ski. Dette bildet er tatt i Sölden i Østerrike, et par dager etter at han røk akillesen. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
I OPPTRENING: Aksel Lund Svindal (31) kunne nylig fjerne støtteskoen rundt venstrefoten. Norges beste alpinist de siste årene jobber nå hardt for å komme tilbake på ski. Dette bildet er tatt i Sölden i Østerrike, et par dager etter at han røk akillesen. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer

(Dagbladet): Det er gått halvannen måned siden alpintstjerna Aksel Lund Svindal (31) røk akillesen under en landslagssamling i østerrikske Sölden.

Nå innrømmer 31-åringen overfor Dagbladet at det er tøft å gå skadet mens VM-sesongen pågår for fullt uten han.

- Det er kjipt akkurat nå, men jeg kommer tilbake og kjemper med de andre gutta om å vinne renn. Dette ordner seg, sier Lund Svindal til Dagbladet.

Operert umiddelbart Etter at den alvorlige skaden oppsto under ballek med lagkameratene 18. oktober, ble han umiddelbart kjørt til sykehuset i Innsbruck og operert.

«Shit happens», uttalte den alltid så positive Lund Svindal i en pressemelding dagen etter, vel vitende om at gullpanene for VM i februar etter alt å dømme røk samtidig med akillesen.

- Helt grei Seks uker senere har Lund Svindal nå kvittet seg med støtteskoen som han har gått med rundt venstrefoten siden den gang. Det er positivt i seg selv, men det norske fartsfantomet forteller at helsa fremdeles ikke er som den skal være.

- Den er helt grei. Ikke mer, dessverre. Ellers så hadde jeg vært på ski med de andre gutta, sier Lund Svindal.

Han har blant annet fem VM-gull, et OL-gull og to sammenlagtseirer i verdenscupen på CV-en, men så langt denne sesongen har Lund Svindal måttet følge alpintsirkuset fra tv-stolen.

Etter at han i helga la ut en video på Instagram hvor han drev med styrketrening for beina, kunne den sympatiske 31-åringen lørdag og søndag glede seg over at lagkamerat Kjetil Jansrud (29) kjørte inn til seier i henholdsvis utfor og super-G i canadiske Lake Louis.

Drar til Amerika Det gjør at humøret i den norske leiren er på topp. Lund Svindal er naturligvis glad på deres vegne, men skulle selvfølgelig ønske at han var en del av gjengen som bidro til de gode resultatene og den herlige stemningen.

I dag er landslaget på plass i Beaver Creek, stedet hvor VM i februar også vil bli arrangert, for første trening i bakken foran den neste verdenscuprunden som starter på fredag.

Snart vil også deres skadde lagkamerat ta turen over atlanteren, for dette svarer Lund Svindal på spørsmålet om hvordan hans nærmeste framtid ser ut:

- Jeg reiser til USA. Der kommer jeg til å bli en stund og fortsette opptreningen.

Så vil tiden vise om kroppen leges fort nok til at han rekker VM.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling